Αν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες, η λύση είναι ίσως πιο απλή από ό,τι πιστεύεις. Πριν αρχίσεις δηλαδή να κατηγορείς τον πάροχο του internet για αργές επιδόσεις Wi-Fi, σκέψου ότι ίσως η αιτία του αργού Wi-Fi να βρίσκεται μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα ο Drew English της Charter & Co. αναφέρει συγκεκριμένα: Δεν το αντιλαμβάνεσαι, αλλά τα μικροκύματα επηρεάζουν το Wi-Fi, ρίχνοντας της κλήσεις ή το HD streaming. Τόσο ο φούρνος μικροκυμάτων όσο και το Wi-Fi router σου χρησιμοποιούν την ίδια συχνότητα 2.4Ghz.  Αν και ο φούρνος χρησιμοποιεί τα κύματα αυτά για να ζεστάνει το φαγητό, το Wi-Fi router από την μεριά του βασίζεται σε αυτά για να μεταφέρει δεδομένα στο σπίτι.

Αν και οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν σχεδιαστεί για να συγκεντρώνουν τα μικροκύματα εντός της συσκευής πολλές φορές προκαλούν παρεμβολές με το Wi-Fi.

Ο Drew ανέφερε συγκεκριμένα: Οι φούρνοι μικροκυμάτων από λιγότερο γνωστές μάρκες συχνά δεν είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με τα ίδια υψηλά πρότυπα με εκείνους των μεγάλων κατασκευαστών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστεί leak μικροκυμάτων νωρίτερα  σε σχέση με ένα επώνυμο μοντέλο. Ωστόσο, ακόμη και οι ακριβότεροι φούρνοι μικροκυμάτων μπορούν να παρουσιάσουν διαρροές με την πάροδο του χρόνου.

Η λύση; Απλή, απομάκρυνε το Wi-Fi από φούρνους μικροκυμάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.