Η Canalys δημοσίευσε τα στοιχεία για την παγκόσμια αγορά smartphones, για το τρίτο τρίμηνο του 2023, με την κατάταξη των εταιριών παραγωγής smartphones. Η αγορά παρουσιάζει πτώση κατά 1%, που είναι στοιχείο ανάκαμψης, καθώς την περασμένη περίοδο είχαμε πτώση που άγγιζε το 8%.

Την πρώτη θέση κατέχει η Samsung, με μερίδιο αγοράς 20%, παρά μικρή της πτώση σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2022. Δεύτερη έρχεται η Apple με μερίδιο αγοράς 17%, ενώ την Τρίτη θέση καταλαμβάνει η Xiaomi, με μερίδιο 14%. Η Oppo, που περιλαμβάνει και την OnePlus, βρίσκεται στην 4η θέση, με μερίδιο αγοράς 9%, παρουσιάζοντας μεγάλες πωλήσεις για την αγορά της Ασίας. Πέμπτη είναι η TRANSSION, με μερίδιο 9%.

Ανάκαμψη παρουσιάζει η HUAWEI, με την βοήθεια του Mate 60, που κάνει δυνατές πωλήσεις στην αγορά της Κίνας.

Η τεράστια πτώση στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, οφείλεται στην μεγάλη άνοδο τιμών, λόγω πληθωρισμού, με μια εποχή μετά την πανδημία. Από την άλλη όμως, περιμένουμε νέα ύφεση, καθώς η παραγωγή σε μνήμες και αποθηκευτικό χώρο, παρουσιάζει ελλείψεις, που για αρκετούς θεωρούνται τεχνητές για να αυξήσουν τις τιμές και την κερδοφορία συγκεκριμένων εταιριών.

Εμείς ελπίζουμε σε πλήρη ανάκαμψη της αγοράς, με παράλληλη ρύθμιση των τιμών, σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, αν και για το τελευταίο δεν έχουμε μεγάλες ελπίδες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.