Η αγορά των smartphones πέρασε μια δυνατή κρίση το 2022 και βλέπουμε πως συνεχίστηκε και φέτος για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με την Canalys, που καταγράφει τα μερίδια αγοράς των εταιριών, το πρώτο τρίμηνο του 2023 βρίσκει την Samsung στην πρώτη θέση. Κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο, με την ανακοίνωση της σειράς Galaxy S.

Η Canalys μας ενημέρωσε, πως είχαμε πτώση 12% στην αγορά smartphones σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, για την παγκόσμια αγορά. Φυσικά κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, δεδομένου του πληθωρισμού που πλήττει όλες τις χώρες, αλλά και της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης μετά την πανδημία.

Έτσι λοιπόν η Samsung πήρε ξανά την πρώτη θέση στους κατασκευαστές, με 22% μερίδιο αγοράς. Η Apple έπεσε στο 21% μόνο και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την Samsung. Τα περασμένα έτη, η διαφορά για το πρώτο τρίμηνο κάθε χρονιάς, ήταν σαφώς μεγαλύτερη, καθώς το Q1 του 2022, η Samsung είχε μερίδιο αγοράς 24% και η Apple 18%, φτάνοντας την διαφορά στο 6%. Φέτος με την διαφορά στο 1% η Samsung ίσως θα πρέπει να αρχίσει να ανυσηχεί.

Αν βάλουμε και στην εξίσωση και τα προβλήματα στην παραγωγή των iPhone 14 Pro, που στοίχισαν σε πωλήσεις, τότε θα μπορούσε στην πρώτη θέση να βρίσκεται η Apple για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αυτό μας κάνει να αναρρωτιώμαστε τι θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Τρίτη ήρθε η Xiaomi me 11% παγκοσμίου μερίδιο αγοράς, όμως και αυτή έχει 1% διαφορά από την Oppo που κατέκτησε το 10% της παγκόσμιας αγοράς, λαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Την Πέμπτη θέση συμπληρώνει η Vivo που κατάφερε να αποσπάσει ένα 5% μεριδίου αγοράς, που είναι τρομερά εντυπωσιακό, δεδομένου του χρόνου που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Βέβαια όλα αυτά σημαίνουν πως οι παραδοσιακά πρώτες εταιρίες, θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να πείσουν το κοινό. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για τους καταναλωτές.

Εσείς τι πιστεύετε; Αν η Apple δεν είχε τα προβήματα παραγωγής, θα ήταν πρώτη για το Q1 2023;

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.