Προχθές σας δώσαμε δείγματα από τις κάμερες των Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy S9+ και Sony Xperia XZ2. Δεν σας είπαμε σε ποια συσκευή ανήκει το κάθε δείγμα και σας βάλαμε να ψηφίσετε τις φωτογραφίες που θεωρείτε εσείς καλύτερες. Σήμερα λοιπόν έχουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και τα αποτελέσματα μάλλον θα σας εκπλήξουν. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά! Να τονίσω πως τα αποτελέσματα δεν αποτελούν την δική μας άποψη για το θέμα, αλλά είναι καθαρά αυτό που πιστεύουν οι αναγνώστες του Techmaniacs.

Landscape φωτογραφίες

Σε αυτό το κομμάτι η τεχνητή νοημοσύνη του Huawei P20 Pro φαίνεται πως έκανε άριστη δουλειά, φτιάχνοντας τις ρυθμίσεις τις κάμερας, αφού η συσκευή κατάφερε να αποστάσει το 78% των ψήφων. Ακολουθεί το Samsung Galaxy S9+ με 14% και τελευταίο έρχεται το Sony Xperia XZ2 me to 9% των ψήφων. Τα αποτελέσματα οφείλονται στο εξαιρετικό HDR του P20 Pro, που το Galaxy S9+ δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Το Sony Xperia XZ2 δεν έχει τόσο δυνατό HDR, ειδικά όταν έχουμε τον ήλιο στο πλάνο.

Macro φωτογραφίες αντικειμένου

Σε αυτή την κατηγορία το Sony Xperia XZ2 άρχισε να δείχνει τα δόντια του, με πολύ καλή ποιότητα και πιο φυσικό bokeh, αφού δεν κάνει κάποια επεξεργασία εκ των υστέρων. Έτσι το Xperia XZ2 κατάφερε να πάρει το 69% των ψήφων, με το Huawei P20 Pro να ακολουθεί με το 23% των ψήφων. Τελευταίο έρχεται το Galaxy S9, που δεν μας έδωσε την λεπτομέρεια που θα περιμέναμε.

Φωτογραφίες με κόντρα φωτισμό

Εδώ η Sony κατάφερε να λάμψει στις ψήφους σας, με το Xperia XZ2 να αποσπάει το 68% των ψήφων. Η συσκευή κατάφερε να φωτίσει καλύτερα το θέμα, δίνοντας πιο καθαρή εικόνα στις πινακίδες, καίγοντας λίγο από το φόντο, που δεν μας ενοχλεί. Ακολουθεί το Huawei P20 Pro, με το 29% των ψήφων, που μας δίνει αρκετή λεπτομέρεια στο θέμα μας, φροντίζοντας να μην κάψει το φόντο, θυσιάζοντας όμως τα ζωντανά χρώματα στο θέμα μας. Τελευταίο έρχεται το Samsung Galaxy S9+, που προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπία σε όλα, μας δίνει μια πιο άτονη απόχρωση σε όλα. Έτσι το Galaxy S9+ πήρε μόνο το 3% των ψήφων.

Λουλούδια

Στο δημοφιλές θέμα των λουλουδιών το Sony Xperia XZ2 έρχεται πάλι πρώτο, με καλύτερη χρωματική ισορροπία. Η συσκευή κατάφερε να συγκεντρώσει το 52% των ψήφων. Ακολουθεί το Huawei P20 Pro, με 35% και τελευταίο έρχεται το Samsung Galaxy S9+ με το 14% των ψήφων.

Συναυλία

Σε μια από τις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού οι κάμερες των συσκευών τα πήγαν αρκετά καλά. Το Huawei P20 Pro με την βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης τα πήγε αρκετά καλύτερα. Έτσι συγκέντρωσε το 69% της προτίμησής σας. Ακολουθεί το Sony Xperia XZ2 με το 20% και τελευταίο έρχεται το Samsung Galaxy S9+ με 11%.

Macro χαμηλός φωτισμός

Εδώ φαίνεται πως το πολύ ανοιχτό διάφραγμα δεν ήταν προσόν, αφού μπορεί η κάμερες να πήραν παραπάνω φως, αλλά η μείωση του βάθους πεδίου ήταν δραματική. Έτσι το Xperia XZ2 με πιο κλειστό διάφραγμα είχε περισσότερη λεπτομέρεια στο μεγαλύτερο μέρος της φωτογραφίας, κάτι που πιθανότατα σας κέρδισε. Οι άλλες δύο κάμερες επέλεξαν διάφραγμα f/1.8 για το P20 Pro και 1.5 για το Galaxy S9+. Έτσι έχασαν λεπτομέρεια σε μεγαλύτερη επιφάνεια γύρω από το σημείο εστίασης. Έτσι το Sony Xperia XZ2 πήρε το 73% των ψήφων σας, ενώ το Huawei P20 Pro πήρε το 21%. Το Samsung Galaxy S9+ που περιμέναμε να πάει πολύ καλά, μας διέψευσε κερδίζοντας μόνοτ ο 5% των ψήφων σας.

Χαμηλός φωτισμός

Εδώ το Huawei P20 Pro δείχνει τα δόντια του, αναγνωρίζοντας καλά την σκηνή, φτιάχνοντας σωστά τις ρυθμίσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μας άνοιξε το night mode, λαμβάνοντας περισσότερο φως, χωρίς να αυξήσει πολύ τον θόρυβο. Έτσι απέσπασε το 52% των ψήφων σας, με το Sony Xperia XZ2 να έρχεται δεύτερο με το 52% των ψήφων, αφού είναι αρκετά καλή λεπτομέρεια. Τελευταίο έρχεται το Galaxy S9, με λίγη λεπτομέρεια στο σύνολο της φωτογραφίας.

Εμπρόσθια κάμερα

Οι selfies είναι κάτι που κοιτάνε πλέον αρκετοί χρήστες. Πλέον οι περισσότερες κάμερες προσφέρουν bokeh effect και στην εμπρόσθια κάμερα με αρκετά καλά αποτελέσματα. Εδώ όμως το 50% επέλεξε το Sony Xperia XZ2, που προσφέρει μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο πρόσωπό και ας μη φλουτάρει το φόντο. Ακολουθεί το Huawei P20 Pro με 33%, που φλουτάρει εξαιρετικά το φόντο, με πολύ έντονο bokeh effect. Τρίτο έρχεται το Galaxy S9+ με το 17% των ψήφων σας.

Πορτρέτο

Εδώ έχουμε και την πρώτη νίκη του Galaxy S9+, που όμως είναι οριακή. Το Galaxy S9+ συγκέντρωσε το 36% των ψήφων σας, φωτίζοντας περισσότερο το πρόσωπο, ενώ προσφέρει εξαιρετικό bokeh effect. Δεύτερο έρχεται το Huawei P20 Pro, συγκεντρώνοντας το 35%, με καλύτερη έκθεση στο φόντο, όμως λιγότερη φωτεινότητα στο πρόσωπο. Τελευταίο είναι το Sony Xperia XZ2, που πήρε το 29% των ψήφων, με περισσότερη λεπτομέρεια στο πρόσωπο, όμως το έχασε στο bokeh effect, που δεν ήταν τόσο ακριβές.

Τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη, καθώς περιμέναμε την μάχη να είναι ανάμεσα στο P20 Pro και το Galaxy S9+, όμως το Sony κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή στις περισσότερες κατηγορίες, με βάση την προτίμησή σας. Το Huawei P20 Pro ακολουθεί πολύ κοντά, ενώ το Galaxy S9+ έπεσε από τον θρόνο της καλύτερης κάμερας, πολύ άδοξα.

Όπως και να έχει οι τρεις συσκευές έχουν πολύ ικανές κάμερες και όποια και να κάνετε δική σας, θα σας δώσει άριστα αποτελέσματα. Παρακάτω θα βρείτε galleries με τις φωτογραφίες στην πλήρη ανάλυσή τους, ενώ μπορείτε να δείτε και το EXIF τους.

Φωτογραφίες Sony Xperia XZ2

Φωτογραφίες Huawei P20 Pro

Φωτογραφίες Samsung Galaxy S9+

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρά την προσπάθεια να μην επηρεαστούμε από το κινητό και να ψηφίσουν ανεπηρέαστοι, μάλλον το αντίθετο συνέβη. Τουλάχιστο εγώ και η παρέα μου, δεν κρύβουμε ότι μας ξένισε που δε γνωρίζαμε ποιο κινητό είναι και μάλλον επιφυλάξεις και αμφιβολίες μας προξένησε. Δε σς κρύβω ότι το αστείο που λέγαμε ήταν, φαντάσου να βγάλουν το Sony…. ή ότι ποτέ δεν ξέρεις ποιου τηλεφώνου πραγματικά είναι, ή ποια φώτο έχει υποστεί επεξεργασία. Στις περισσότερες οι προτιμήσεις αφορούν τις φώτο που είναι πιθανόν του Xz2. Κάτι που δε συνάδει με τίποτα, ούτε με τις βαθμολογίες των ειδικών πχ dxomark, ούτε με τα videos που κατακλύζουν στο Youtube και συγκρίνουμε άμεσα. . Εννοείται πως δεν υπονοώ κάτι για την πρόθεση και την ανρικειμενικορητα, για όνομα του Θεού, αλλά εννοείται και επίσης ότι… Δε βγαίνει…

    • Για αυτό δώσαμε τις φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου, σε πλήρη ανάλυση. Και εγώ που έβλεπα την πορεία των ψήφων και ήξερα ποια συσκευή είναι σε κάθε φωτογραφία, παραξενεύτηκα. Μήπως όμως τελικά το marketing έχει δουλέψει τόσο καλά; Και εγώ σε κάποιες φωτογραφίες ίσως ψήφιζα διαφορετικά, αλλά μπορώ να καταλάβω τους λόγους που ένα μέρος του κοινού ψήφισε έτσι σχετικά με μια φωτογραφία. Πάντως οι φωτογραφίες πέρα από το resize στα 10MP, δεν έχουν υποστεί καμία άλλη επεξεργασία 😉

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.