Αυτές τις μέρες είχαμε στην κατοχή μας τα Samsung Galaxy S9+, Huawei P20 Pro και Sony Xperia XZ2. Έτσι είπαμε να τραβήξουμε από όλες τις κάμερες τα ίδια πλάνα, ώστε να κάνουμε ένα συγκριτικό, στο οποίο εσείς θα αποφασίσετε ποια φωτογραφία σας αρέσει περισσότερο. Οι φωτογραφίες δεν θα έχουν το όνομα της συσκευής, ώστε να μην γνωρίζετε ποια συσκευή έβγαλε την κάθε φωτογραφία, ενώ όλες είναι στα 10MP, ώστε να μην ξεχωρίζουν λόγω ανάλυσης.

Αν θέλετε να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος, πατήστε δεξί κλικ στην φωτογραφία και επιλέξτε άνοιγμα σε νέο παράθυρο, ώστε να μπορείτε να κάνετε ζουμ σε όποιο σημείο θέλετε.

Landscape φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο αυτόματο και το κινητό ανέλαβε όλες τις ρυθμίσεις.

[socialpoll id=”2497813″]

Macro φωτογραφίες αντικειμένου

Οι φωτογραφίες σε αυτό το σκηνικό έχουν τραβηχθεί από την ίδια απόσταση.

[socialpoll id=”2497815″]

Φωτογραφίες με κόντρα φωτισμό

Σε αυτό το σκηνικό έχουμε κόντρα φωτισμό, που σημαίνει πως η αντίθεση είναι αρκετά μεγάλη. Έτσι είναι αρκετά δύσκολες συνθήκες για μία κάμερα.

[socialpoll id=”2497816″]

Λουλούδια

Η φωτογράφιση λουλουδιών είναι στανταράκι στις δοκιμές κάμερας, τόσο για τον έλεγχο των χρωμάτων, όσο και των λεπτομερειών.

[socialpoll id=”2497818″]

Συναυλία

Από τις πιο δύσκολες συνθήκες φωτογράφισης, με χαμηλό φωτισμό και γρήγορες εναλλαγές στις συνθήκες, λόγω των μεταβαλλόμενων φώτων.

[socialpoll id=”2497827″]

Macro χαμηλός φωτισμός

Σε χαμηλό φωτισμό οι macro φωτογραφίες δεν είναι εύκολες, καθώς η λεπτομέρεια δύσκολα αποτυπώνεται με την ύπαρξη θορύβου. Πάμε να δούμε τα δείγματα.

[socialpoll id=”2497840″]

Χαμηλός φωτισμός

Στις μέρες μας όλες οι κάμερες τραβάνε αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες σε καλό φωτισμό. Σε χαμηλό φωτισμό όμως ξεχωρίζουν οι καλές κάμερες από τις μέτριες. Ποια είναι η δυνατότερη για εσάς;

[socialpoll id=”2497842″]

Εμπρόσθια κάμερα

Οι selfies είναι βασικές για αρκετούς χρήστες. Πλέον οι κάμερες στα κινητά μας έχουν εξελιχθεί προσφέροντας δυνατό bokeh effect στις φωτογραφίες μας, ακόμα και από την εμπρόσθια κάμερα. Ποια είναι όμως η καλύτερη;

[socialpoll id=”2497843″]

Πορτρέτο

Κλείνοντας αυτό το συγκριτικό θα δούμε την λειτουργία πορτρέτου, ώστε να φωτογραφίζουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το Bokeh εδώ είναι βασικό για καλά πορτρέτα. Πως τα πήγαν λοιπόν οι συσκευές μας;

[socialpoll id=”2497844″]

Θα σας αποκαλύψουμε τις συσκευές την Τετάρτη 18 Απριλίου, μαζί με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σας. Πείτε μας την γνώμη σας λοιπόν και μείνετε συντονισμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.