Δύο αστυνομικοί του Los Angeles Police Department (LAPD) απολύθηκαν επειδή, μεταξύ άλλων, έπαιζαν Pokémon Go. Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτει πρόσφατα δημοσιευμένο δικαστικό έγγραφο.

Οι Louis Lozano και Eric Mitchell, με συνολικά 28 χρόνια υπηρεσίας, διαπιστώθηκε μέσω έρευνας του 2017 ότι αγνόησαν το αίτημα ενός διοικητή για βοήθεια στον χειρισμό μιας ληστείας σε εξέλιξη σε ένα κοντινό Macy’s.

Αντί να απαντήσουν, οι δυο τους έφυγαν από την περιοχή με την ελπίδα να συλλάβουν Snorlaxes και τους Togetics στο Pokémon Go. Αυτή η απόφαση, που εντοπίστηκε από το ψηφιακό σύστημα βίντεο στο αυτοκίνητο (DICVS), καθώς και απόπειρες να πουν ψέματα για τις ενέργειές τους, οδήγησαν τελικά στην απόλυση των αξιωματικών από το LAPD.

Οι εκπρόσωποι του Lozano και του Mitchell υπέβαλαν στη συνέχεια μια αναφορά ζητώντας να ασκήσουν έφεση σε αυτήν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η χρήση του βίντεο DICVS ως μέρος της επίσημης έρευνας για τη συμπεριφορά τους παραβίαζε την προστασία στις ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ αξιωματικών.

Αυτή η έκκληση απορρίφθηκε στις 7 Ιανουαρίου, δίνοντάς μας μια εξαιρετική ματιά στα ξεκαρδιστικά γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την μοιραία ημέρα, όπως αυτά καταγράφηκαν από τα συστήματα της αστυνομίας.

Το χρονικό! Για περίπου 20 λεπτά, το DICVS συνέλαβε τους αναφέροντες να συζητούν για τα Pokémon καθώς οδηγούσαν σε διαφορετικές τοποθεσίες όπου τα εικονικά πλάσματα εμφανίζονταν προφανώς στα κινητά τους τηλέφωνα…

…Καθ’ οδόν προς την τοποθεσία ενός Snorlax, ο αξιωματικός Mitchell ειδοποίησε τον αξιωματικό Lozano ότι «ένας Togetic μόλις εμφανίστηκε», σημειώνοντας την ακριβή τοποθεσία…

…Αφού ο Mitchell προφανώς έπιασε το Snorlax – φωνάζοντας, “Got ‘em” – οι αναφέροντες συμφώνησαν να πάνε για τον Togetic και έφυγαν. Όταν το αυτοκίνητό τους σταμάτησε ξανά, το DICVS κατέγραψε τον Mitchell να λέει, «Μην τρέχεις. Μην τρέξεις μακριά», ενώ ο Lozano περιέγραψε το πώς έπιασε το Togetic με μία εξαιρετική ρίψη, πριν επιβεβαιώσει ότι το έπιασε…

…Ο Mitchell σχολίασε ότι προσπαθούσε να το πιάσει και τόνιζε τη δυσκολία της κατάστασης. Μέχρι που τελικά είπε ότι “Τα παιδιά θα ζηλέψουν τόσο πολύ”…

…Στη συνέχεια, οι αναφέροντες συμφώνησαν να επιστρέψουν στο 7-Eleven – όπου τους συνάντησε αργότερα ο λοχίας Gomez, για να “χτυπήσουν κάρτα”. Στο δρόμο, ο Mitchell σχολίασε: “Σου πήρα ένα νέο Pokémon σήμερα, φίλε”.

Το 2005, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έκρινε ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν συνταγματικό καθήκον να προστατεύουν το κοινό από ζημιά ή κίνδυνο. Άρα, μάλλον το να αγνοείς έναν συνάδελφο είναι πιο σημαντικό και οδηγεί σε απόλυση. OK, θα το δεχθούμε, απολύθηκαν γιατί έπαιζαν Pokémon Go, εν ώρα υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.