Το Pokemon Go, το γνωστό παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας της Niantic, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση το προηγούμενο καλοκαίρι, ενθαρρύνοντας εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο να βγουν και να εξερευνήσουν τον πραγματικό κόσμο για … Pokemon. Ήδη έχουμε διαβάσει αρκετά για αυτό όσον αφορά τα απίστευτα περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια αναζήτησης Pokemon. Ωστόσο, η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας αναφέρεται σε μια άλλη διάσταση του παιχνιδιού, εξίσου σημαντική.

Συγκεκριμένα, ερευνητές της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Duke, μελέτησαν 167 iPhone χρήστες οι οποίοι έπαιζαν το παιχνίδι από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του και προέβαιναν στην υποβολή screenshots μέσω του iPhone Health app, μεταξύ 15 Ιουνίου -31 Ιουλίου. Η ομάδα ανακάλυψε ότι πριν τη διάθεση του παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες έκαναν περίπου 5.678 βήματα καθημερινά, ενώ ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά περίπου 1.976 βήματα, την περίοδο που έπαιζαν το παιχνίδι.

Η έρευνα, ανακάλυψε επίσης ότι οι συμμετέχοντες ήταν πιθανό να φθάσουν τα 10.000 βήματα καθημερινά όταν έπαιζαν το παιχνίδι. Μάλιστα, το ποσοστό των ημερών που μπόρεσαν να σημειώσουν τον προαναφερθέντα αριθμό βημάτων, αυξήθηκε από 15.3% πριν το παιχνίδι σε 27.5% μετά τη διάθεση του παιχνιδιού.

Ο Hanzhang Xu, μεταπτυχιακός φοιτητής στο πανεπιστήμιο Duke, επισημαίνει ότι αν και η μέση αύξηση κατά 2.000 βήματα την ημέρα φαντάζει αμελητέα, είναι πολύ σημαντική, καθώς προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.