Ένας μικρός αστεροειδής θα περάσει ξυστά από την Γη, σε απόσταση μόλις 12.320 χιλιομέτρων από την επιφάνια του πλανήτη μας, σήμερα 11 Απριλίου 2024. Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε μόλις την Τρίτη που μας πέρασε και πήρε το όνομα 2024 GJ2. Την ανακάλυψη έκανε το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 2, που βρίσκεται στην Χαβάη.

Δεν πρόκειται για επικίνδυνο αστεροειδή, αφού το μέγεθός του είναι μόλις 3 μέτρα σε διάμετρο, ενώ και η ταχύτητά του είναι πολύ μικρή, φτάνοντας τα 14.4 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο (51.840χλμ/ωρα, δεν το λες και αργό αλλά δεν είναι με συμπαντικά δεδομένα). Θα περάσει σε περίπο μισή ώρα (21:31) πάνω από Αυστραλία.

Για να βάλουμε τα δεδομένα σε μία βάση, η απόσταση από την οποία θα περάσει από την Γη ο αστεροειδής είναι το 3% της απόστασης Γης με την Σελήνη.

Xiaomi SU7: Προωθητικό βίντεο δείχνει τα νέα χρώματα που κολάζουν

Πάντως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα πρόσκρουσης με την Γη σύμφωνα με την ESA, ενώ σε αυτό το μέγεθος είναι πολύ πιθανό να μην προλάβει να φτάσει στην επιφάνεια του πλανήτη και να καεί στην ατμόσφαιρα. Οπότε μπορούμε να πούμε με ασφάλεια, άμα σου βαστάει έλα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.