Οι gaming επιδόσεις στα smartphones του 2024 θα απογειωθούν, σύμφωνα με την Arm. Η νέα πλατφόρμα της εταιρείας για mobile computing, το TSC23 SoC, θα διαθέτει τον πυρήνα CPU Armv9 Cortex-X4, τους “balanced” πυρήνες Cortex-A720, και τη GPU Immortalis-G720. Το οκταπύρηνο cluster ονομάζεται DSU-120 και αντικαθιστά το DSU-110 που χρησιμοποιείται σήμερα στον Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm.

Το cluster περιλαμβάνει ένα ζεύγος πυρήνων Cortex-X4 υψηλής απόδοσης, οι οποίοι είναι 15% ταχύτεροι ενώ χρησιμοποιούν 40% λιγότερη ενέργεια από τους πυρήνες Cortex-X3. Τέσσερις πυρήνες Cortex-A720 που παρέχουν ισορροπημένη απόδοση και ενεργειακή αποδοτικότητα – είναι 20% πιο αποδοτικοί από τους πυρήνες Cortex-A715 προηγούμενης γενιάς. Την οχτάδα συμπληρώνει ένα ζεύγος πυρήνων Cortex-A520 που δεν απαιτούν πολλή ενέργεια. Ο A520 είναι 22% πιο αποδοτικός από τον Cortex-A515 και η Arm λέει ότι ο πυρήνας A520 είναι ο πιο αποδοτικός πυρήνας υψηλής απόδοσης που υπήρξε ποτέ.

Η Immortalis-G720 GPU παρέχει 15% αυξημένες επιδόσεις, ενώ χρησιμοποιεί 40% λιγότερο εύρος ζώνης μνήμης. Το νέο GPU chip αναμένεται να είναι μια εξαιρετική αναβάθμιση σε σχέση με τη GPU G715 της προηγούμενης γενιάς, που ήταν το πρώτο της Arm το οποίο επέτρεψε το ray tracing σε φορητές συσκευές. Το ray tracing βοηθά τους προγραμματιστές να σχεδιάζουν πιο ρεαλιστικά βιντεοπαιχνίδια. Η Arm αναφέρει ότι η νέα Immortalis-G720 είναι η πιο αποδοτική GPU που έφτιαξε ποτέ.

Το compute cluster DSU-120 της Arm με CPU Armv9 Cortex-X4 σε συνδυασμό με τη GPU Immortalis-G720 δημιουργούν το TSC23, το οποίο αντικαθιστά το TSC22. Η Arm αναφέρει ότι η νέα της πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για high-end smartphones και θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό μέρος του Snapdragon 8 Gen 3.

Η Arm παρουσίασε επίσης δύο νέα Mali GPU chip, τα Mali-G720 και Mali-G620. Με βάση τα λεγόμενα της εταιρείας, αυτά τα chip έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν premium GPU δυνατότητες και χαρακτηριστικά σε μια ευρύτερη αγορά. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο νέες GPU θα προορίζονται για πιο προσιτά flagship smartphones. Σύμφωνα με όλα αυτά, αναμένεται να δούμε σημαντικές αλλαγές στις gaming επιδόσεις των smartphones που θα κυκλοφορήσουν με το cluster TSC23.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.