Η ARM φέρεται να κατασκευάζει το δικό της chip. Έχει αναθέσει στη νεοσύστατη ομάδα “solutions engineering”, με επικεφαλής το πρώην στέλεχος της Qualcomm και σχεδιαστή του Snapdragon, Kevork Kechichian, την παραγωγή ενός semiconductor για την παρουσίαση των δυνατοτήτων των προϊόντων της. Ο προφανής στόχος της ARM είναι να προσελκύσει νέους πελάτες πριν από τη δημόσια προσφορά του 2023.

Σύμφωνα με αναφορά, η εταιρεία ξεκίνησε τις εργασίες για το πρωτότυπο πριν από περίπου έξι μήνες. Πολλά στελέχη της βιομηχανίας δήλωσαν ότι το design είναι πιο προηγμένο από οποιουδήποτε semiconductor έχει παραχθεί στο παρελθόν. Το γεγονός ότι πολλές πηγές εκτός της ARM μίλησαν για το νέο chip υποδηλώνει ότι το πρωτότυπο είναι κάτι σαν κοινό μυστικό σε όλη τη βιομηχανία.

Η εταιρεία δεν σκοπεύει να πουλήσει ή να παραχωρήσει άδεια χρήσης του design σε άλλες εταιρείες. Αυτό είναι απόλυτα λογικό. Το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας βασίζεται στην αδειοδότηση της αρχιτεκτονικής της σε άλλες εταιρείες. Περισσότερες από 500 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, MediaTek και Qualcomm, χρησιμοποιούν στους semiconductor τους component σχεδιασμένα από την ARM.

Υπάρχουν τμήματα της αγοράς όπου η ARM θα μπορούσε να εισχωρήσει. Για παράδειγμα, τα ARM component είναι σπάνια σε υπολογιστές, με εξαίρεση τα πρόσφατα Mac. Επιπλέον, η εταιρεία προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα τους επενδυτές για έναν σημαντικό κίνδυνο συγκέντρωσης όσον αφορά την επιχείρηση της. Το 2022, οι 20 σημαντικότεροι πελάτες της ARM αντιπροσώπευαν το 86% των εσόδων της. Ως εκ τούτου, η απώλεια ενός μικρού αριθμού βασικών πελατών θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη του ομίλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.