Η Google έχει διαθέσει την Android 13 QPR2 beta στα υποστηριζόμενα Pixel και όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτή ανακαλύπτουν διαρκώς νέα χαρακτηριστικά και ενδιαφέρουσες αλλαγές, βελτιώσεις και προσθήκες. Αυτή τη φορά, ο Mishaal Rahman ανακάλυψε ένα νέο property που δείχνει ότι το Android θα επιτρέπει την απρόσκοπτη μεταφορά eSIM.

Αυτή τη στιγμή, οι χρήστες Android πρέπει να απενεργοποιούν το eSIM προφίλ τους στο παλιό τηλέφωνο και να το ενεργοποιούν στο νέο. Αυτή η διαδικασία δεν είναι απλή και ορισμένες φορές απαιτεί ο χρήστης να επικοινωνήσει με τον πάροχο του για την ενεργοποίηση της eSIM στο νέο του smartphone.

Από την άλλη, στο iOS υπάρχει η επιλογή Quick Transfer που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν φυσικές κάρτες SIM ή eSIM από το παλίο τους iPhone στο νέο χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με τον πάροχο τους. Φαίνεται ότι η Google εμπνεύστηκε από την Apple ή άργησε να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του χαρακτηριστικού στο Android.

Το χαρακτηριστικό έχει εμφανιστεί στο SIM Manager app των Pixel και αρκετά άλλα τηλέφωνα τα οποία κυκλοφορούν με Google Mobile Services. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι τα Pixel υποστηρίζουν τόσο τη μεταφορά eSIM προφίλ, όσο και τη μετατροπή φυσικών SIM σε eSIM. Συσκευές άλλων κατασκευαστών υποστηρίζουν τη μεταφορά, αλλά όχι τη μετατροπή.

Δεν είναι σίγουρο πότε τα Android smartphones θα μπορούνε να μεταφέρουν eSIM προφίλ, αλλά αναμένεται τα Pixel να αποκτήσουν τη τελική μορφή του χαρακτηριστικού σύντομα, ενώ θα προστεθεί γενικά στο Android με το Android 14 που θα λανσάρει η εταιρεία αργότερα το 2023.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.