Η Apple υπέστη μια σημαντική ήττα στη διαμάχη της για τις πατέντες κατά της Masimo Corp. Το Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για παράταση της παύσης της απαγόρευσης εισαγωγής των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 στις ΗΠΑ.

Έτσι, για να αποφύγει την πλήρη διακοπή των πωλήσεων των τελευταίων έξυπνων ρολογιών της, η Apple δήλωσε αντ’ αυτού ότι θα πωλεί τα Series 9 και Ultra 2 χωρίς την παρακολούθηση του οξυγόνου του αίματος, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τα ανασχεδιασμένα μοντέλα Apple Watch ξεκίνησαν να πωλούνται από σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου. Έτσι, αν τυχαίνει να μας διαβάζεται από τις ΗΠΑ και σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα νέο Apple Watch Series 9 ή Ultra 2, να έχετε υπόψη ότι δεν θα μπορεί να παρακολουθεί το οξυγόνο στο αίμα.

Όσοι έχουν ήδη smartwatches με ενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό αυτό θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι από αυτή την τελευταία εξέλιξη. Επιπλέον, τα αναθεωρημένα ρολόγια θα εξακολουθούν να έχουν αισθητήρα παρακολούθησης οξυγόνου αίματος, αλλά το λογισμικό αυτής της λειτουργίας θα απενεργοποιηθεί.

Δεν είναι σαφές αν η Apple σχεδιάζει να ενεργοποιήσει τη λειτουργία στο μέλλον μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού για τα Watch Series 9 και Watch Ultra 2, όταν θα είναι σε θέση να επιλύσει τη διαμάχη για την πατέντα και αν μπορεί να χρησιμοποιεί το hardware.

Η έφεση της Apple κατά της απαγόρευσης εισαγωγής των ρολογιών της στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη και ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός πιστεύει ότι η διαδικασία θα μπορούσε να διαρκέσει ένα χρόνο ή και περισσότερο.

“Εν αναμονή της έφεσης, η Apple λαμβάνει μέτρα για να συμμορφωθεί με την απόφαση, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση στο Apple Watch χωρίς να επηρεαστεί σημαντικά η εμπειρία τους.”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που μοιράστηκε το Bloomberg.

“Η έφεση της Apple βρίσκεται σε εξέλιξη και πιστεύουμε ότι το Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ θα πρέπει να ανατρέψει την απόφαση της USITC. Διαφωνούμε έντονα με την απόφαση της USITC και τις εντολές που προκύπτουν από αυτή.”, πρόσθεσε η Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.