Πριν λίγο καιρό η Apple αναγκάστηκε να αποζημιώσει χιλιάδες γονείς, τον οποίων τα παιδιά έκαναν αγορές από το AppStore χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους. Και σαν μεγάλος τεχνολογικός γίγαντας που είναι η Apple, έκανε το πλέον λογικό… Κλάφτηκε στην FTC για να πάει να ερευνήσει την Google και το Play Store για αντίστοιχα περιστατικά!

crying_baby-wide

Όπως αποκαλύφθηκε από ένα δημοσιογραφικό οργανισμό, ο γενικός σύμβουλος της Apple, Bruce Sewell, έστειλε ένα email στον διευθυντή της FTC, Edith Ramirez, στο οποίο περιλαμβάνει ένα άρθρο που κάνει κριτική στο μαγαζί εφαρμογών της Google. Το email συνοδευόταν από το σχόλιο «Νομίζω πως αυτό το άρθρο θα σας ενδιαφέρει, ιδιαίτερα αν δεν το έχετε δει ήδη». Το email είχε σταλεί με CC και στην Επίτροπο των δημοκρατικών, Julie Brill.

O Ramirez ήταν αυτός που έκανε θέμα πως η Apple δεν έχει κάποιο μηχανισμό ασφαλείας στο AppStore και τα παιδιά αγόραζαν εφαρμογές χωρίς να το ξέρουν οι γονείς τους, κάτι που το Google Play Store έχει εδώ και αρκετά χρόνια. Σε αντίθεση με την Google, μια μητέρα παραπωνέθηκε πως η μικρή της κόρη ξόδεψε $2600 παίζοντας “Tap Pet Hotel”. Ο Ramirez είχε δηλώσει τότε πως «είτε είσαι στην αρένα των κινητών είτε στο εμπορικό της γειτονιάς σου, ισχύει η προστασία του καταναλωτή. Δεν μπορείς να χρεώνεις για αγορές που δεν έχει εγκρίνει ο πελάτης».

Η Apple τότε δεν ήταν ευχαριστημένη και μάλιστα ο Tim Cook είχε γράψει πως δεν μπορεί το FTC να βγάζει τέτοιες αποφάσεις για κάτι που έχει ήδη διορθωθεί. Φυσικά ο Tim Cook πιθανότατα δεν έχει την αίσθηση του να χάνει μια μέση οικογένεια $2600 επειδή το AppStore ήταν ξέφραγο αμπέλι και οποιοσδήποτε έπιανε το κινητό μας, μπορούσε να χρεώσει την πιστωτική μας με χιλιάδες ευρώ.

Η στάση της Apple όμως, που προσπαθεί να καρφώσει την Google, είναι ιδιαίτερα ανώριμη και παιδιάστικη. Αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις πιθανότατα μας δείχνουν πως η Apple βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα. Τι λέτε εσείς;

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.