Η επίσκεψη της Πελόζι στη Ταϊβάν, ήταν αρκετή για να βάλει φωτιά σε ένα ακόμη σημείο του πλανήτη. Η Κίνα εξέλαβε την επίσκεψη αυτή σαν παραβίαση της αρχής της Ενιαίας Κίνας, κατά την οποία η Ταϊβάν αποτελεί μέρος της Κίνας και πως οι ΗΠΑ δεν πρέπει να αμφισβητήσουν την αρχή αυτή.

Αν και οι ΗΠΑ, έχουν επίσημη διπλωματική σχέση με το People’s Republic of China (PRC), έχουν όμως και μια ανεπίσημη σχέση με την Ταϊβάν, που το RPC θεώρησε ότι γινόταν επίσημη με την επίσκεψη της Πελόζι.  Λίγο μετά την επίσκεψη, η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί, θέλοντας να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η Ταϊβάν αποτελεί το σημείο εκείνο του πλανήτη όπου πολλές αμερικανικές εταιρείες, όπως και η Apple, προμηθεύονται chips.

Η Taiwan Semiconductor Manufactoring Corp. (TSMC) είναι η κορυφαία εταιρεία κατασκευής chips στον κόσμο και η Apple είναι ο #1 πελάτης της. Σήμερα, η Apple ανέφερε στους προμηθευτές της στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένης της TSMC, πως όταν θα στέλνουν εξαρτήματα στη Κίνα, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις της Κίνας, που μεταξύ άλλων προβλέπουν ότι τα διάφορα κιβώτια που περιέχουν τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιήσουν οι συναρμολογητές της Apple, θα πρέπει να φέρουν την ετικέτα Made in Taiwan, China ή Made in Chinese Taipei.

Ο λόγος για αυτές τις προειδοποιήσεις της Apple στους προμηθευτές που έχουν έδρα την Ταϊβάν, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να παρακρατούν τις προμήθειες που στέλνονται από την Ταϊβάν στο εργοστάσιο της Pegatron στη Κίνα, που κατασκευάζει προϊόντα που χρησιμοποιούν αμερικανικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και η Microsoft.

Τι άλλαξε με τη νέα έκδοση του skroutz plus

Λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει και η πρόσφατη φωτογράφηση του Jason Chen, αντιπροέδρου της Pegatron με την Πελόζι. Η Apple ξεκαθάρισε σήμερα στους προμηθευτές της, ότι πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα, ειδικά τώρα που θέλει να προβεί στη συναρμολόγηση των iPhone 14. Το τελευταίο που θέλει η Apple αυτή τη στιγμή, είναι προβλήματα με τα εξαρτήματα που αφορούν το iPhone 14, να παρακρατούνται από τα τελωνεία και να επιστρέφονται στη Ταϊβάν, λόγω της έλλειψης της εν λόγω σήμανσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.