Η Apple επιδιώκει ενεργά έναν στρατηγικό στόχο, τη μείωση της εξάρτησης από εξωτερικούς προμηθευτές για συγκεκριμένα εξαρτήματα των iPhone. Η εταιρεία πιστεύει ότι ο εσωτερικός σχεδιασμός αυτών των εξαρτημάτων παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο της παραγωγής και στοχεύει στην απεμπλοκή από σημαντικούς ανταγωνιστές, όπως η Samsung και η Qualcomm. Η Apple, δυσαρεστημένη με τις πρακτικές πωλήσεων της Qualcomm, επιθυμεί αυτονομία στο σχεδιασμό περισσότερων εξαρτημάτων για τις συσκευές της.

Στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο Power On του Mark Gurman του Bloomberg, περιγράφεται μια συλλογή των εν εξελίξει projects της Apple. Μεταξύ αυτών είναι η ανάπτυξη ενός 5G modem chip που προοριζόταν αρχικά για τη σειρά iPhone 15. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, συμπεριλαμβανομένης της εξάρτησης από την Qualcomm μέχρι το 2026, η Apple φιλοδοξεί να κάνει το ντεμπούτο του εσωτερικού της 5G modem chip με τη σειρά iPhone 18 το 2027.

Οι εσωτερικές σχεδιαστικές πρωτοβουλίες της Apple επεκτείνονται πέρα από το modem chip, περιλαμβάνοντας ένα συνδυασμένο Wi-Fi και Bluetooth chip, καθώς και οθόνες micro-LED για συσκευές όπως το Apple Watch. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά σε αυτά τα projects, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια που δαπανήθηκαν για την τεχνολογία micro-LED. Παρά τις καθυστερήσεις, η Apple οραματίζεται την ενσωμάτωση αυτών των οθονών στα iPhone, στο μέλλον.

Κολλημένα στα 60Hz τα iPhone 16 / Plus, μεγαλύτερες οθόνες στα Pro

Η εταιρεία διερευνά επίσης προσαρμοσμένα σχέδια μπαταριών μετά το 2025, αν και αυτή η προσπάθεια παραμένει αβέβαιη. Τα πιθανά εγχειρήματα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό αισθητήρων κάμερας, ένα κρίσιμο συστατικό του συστήματος φωτογράφησης του iPhone, και ένα μη επεμβατικό όργανο παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος για το Apple Watch, με στόχο την απλοποίηση της δοσολογίας ινσουλίνης για τους διαβητικούς.

Αν και η Apple δίνει έμφαση στον σχεδιασμό των εξαρτημάτων, οι συνεργασίες κατασκευής θα εξακολουθήσουν να είναι απαραίτητες. Αυτή η προσέγγιση αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της εταιρείας με τον επεξεργαστή της σειράς Α, όπου ο σχεδιασμός είναι εσωτερικός, αλλά η κατασκευή ανατίθεται σε εταιρείες όπως η TSMC. Ο εσωτερικός σχεδιασμός επιτρέπει στην Apple να ενσωματώσει μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν είναι εφικτά με έτοιμα εξαρτήματα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.