Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple είναι μεταξύ των πιθανών αγοραστών για τους HERE Maps της Nokia. Ο γίγαντας του Cupertino είναι μεταξύ των μνηστήρων υψηλού προφίλ και κύρους που προσεγγίζει τη φινλανδική εταιρεία για την εξαγορά των επιτυχημένων χαρτών της.

here mapsΆλλοι πιθανοί αγοραστές των HERE Maps είναι και οι Alibaba, το Amazon, το Facebook, το Baidu, και μια ομάδα Γερμανών κατασκευαστών αυτοκινήτων, μεταξύ άλλων.

Η Nokia έχει συνεργαστεί με έναν οικονομικό σύμβουλο για την πώληση των HERE Maps. Η φινλανδική εταιρεία προσπαθεί να κερδίσει από την πώληση περισσότερο από  3.000.000.000 € (περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια), με τις πρώτες προσφορές να αναμένεται να φθάνουν στην Φιλανδία στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Nokia έχει βρεθεί σε αρκετά πρωτοσέλιδα τον τελευταίο καιρό λόγω της έντονης επιχειρηματικής της δραστηριότητας.  Η εταιρεία πρόσφατα απέκτησε την Alcatel-Lucent για 15,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης φημολογείται ότι επιστρέφει στην κατασκευή τηλεφώνων μέσα στο επόμενο έτος.

Η απόκτηση των HERE Maps σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση για την Apple, καθώς θα δώσει τη δική της εφαρμογή χαρτών μια απροσδόκητη ώθηση.

 Από την έναρξή τους το 2012 οι χάρτες της Apple έχουν αποτύχει να καλύψουν της ανάγκες που έχουν δημιουργήσει στο καταναλωτικό κοινό οι Google Maps με την ποιότητα τους.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.