Ο Apple ποτέ δεν ακολουθεί την ονοματολογία που χρησιμοποιεί όλος ο υπόλοιπος κόσμο για κοινές τεχνολογίες. Δεν θα δείτε την εταιρία να χρησιμοποιεί ποτέ όρους, που θα την φέρουν σε άμεση σύγκριση με άλλα προϊόντα. Για παράδειγμα η οθόνη του iPhone 15 Pro, ονομάζεται Super Retina XDR, που πρακτικά είναι μια απλή LTPO OLED οθόνη με ανάλυση QHD. Το ίδιο κάνει σε πολλές άλλες τεχνολογίες και ήταν αναμενόμενο πως στην παρουσίαση του iOS 18, στο WWDC 2024, δεν θα ακούσουμε τον όρο AI.

Έτσι λοιπόν, δεν έχουμε κάτι σαν το Galaxy AI και αποφεύγει εντελώς τον όρο AI. Αντί για αυτό, έχουμε το Apple Intelligence, για την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple.

Με το Apple AI … Εεεε Apple Intelligence (που τα αρχικά του είναι ΑΙ) η εταιρία θέλει να εστιάσει στις καθημερινές εργασίες του χρήστη και την παραγωγικότητα. Για αυτό τον λόγο θα ενσωματώσει αρκετές από τις λειτουργίες στις δικές της εφαρμογές. Για παράδειγμα, θα δούμε την δυνατότητα περιλήψεων σε ιστοσελίδες, όταν τις βλέπουμε στον Safari ή περιλήψεις σε σημειώσεις μας στα Notes. Θα φέρει απαντήσεις στο iMessage και στο Email, που θα δίνονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία απάντησης. Παράλληλα, θα έχει περιλήψεις για όλες μας τις ειδοποιήσεις.

Apple AI iOS 17.4 Apple Intelligence

Η εφαρμογή φωτογραφιών θα προσφέρει την αφαίρεση αντικειμένων ή ανθρώπων, όπως το Magic Eraser της Google.

Μεγάλες βελτιώσεις θα έχει το Siri και το Xcode για το compilation κώδικα, όμως αυτό ίσως έρθει τον επόμενο χρόνο.

Φυσικά θα έχουμε και νέα emojis, όπως πάντα, όμως αυτή τη φορά θα δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, ανάλογα με αυτό που γράφουμε. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν emojis που δεν είναι στη λίστα Unicode, κάτι που πιθανότατα σημαίνει πως δεν θα εμφανίζονται σε μη Apple συσκευές.

Η Apple θα βασίζεται στην επεξεργαστική ισχύ της συσκευής, αλλά και του Cloud για να προσφέρει τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Ο Gurman του Bloomberg επιβεβαιώνει την συμμετοχή του OpenAI στα περισσότερα από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης του iOS 18.

Luxeed S9: Huawei και Chery αποκαλύπτουν την απάντησή τους στο Tesla Model Y

Όμως, η επεξεργασία δεδομένων στο cloud, μπορεί να σημαίνει παραβίαση του απορρήτου πληροφοριών των χρηστών. Για αυτό δεν θα αποθηκεύει όποια επεξεργασία σε κάποιο προφίλ, ενώ θα ενημερώνει και τον χρήστη για τις λειτουργίες που απαιτούν την αποστολή δεδομένων σε κάποιο server, για επεξεργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.