Το Luxeed S9 είναι το τελευταίο ηλεκτροκίνητο όχημα της Huawei σε συνεργασία με την Chery. Πρόκειται για ένα SUV, που έχει σαν στόχο να ανταγωνιστεί το Tesla Model Y, παρέχοντας εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και νέες τεχνολογίες, σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική του τιμή.

Το Luxeed S9 θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Είναι κατασκευασμένο με βάση την προηγμένη αρθρωτή αρχιτεκτονική E0X της Chery, γνωστή για την μπαταρία υψηλής τάσης καρβιδίου του πυριτίου 800V. Μηχανικά, αναμένεται να είναι παρόμοιο με το Luxeed S7, που έχει παραλλαγές με πίσω κίνηση και τετρακίνηση, με 288 ίππους και 489 ίππους αντίστοιχα.

Θα υπάρχει και η επιλογή ανάμεσα σε τρεις μπαταρίες. LFP (62 kWh), M3P (82 kWh που παρέχεται από την CATL) και NMC (100 kWh). Αυτή η γκάμα επιλογών, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα οδηγικών αναγκών. Η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή εδώ έιναι η μπαταρία M3P της CATL Ουσιαστικά είναι μια μπαταρία LMFP (λίθιο-μαγγάνιο-σίδηρο-φωσφορικό) αλλά η CATL την αναφέρεται ως “τριμερές φωσφορικό” αφού περιλαμβάνει άλλα μεταλλικά στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο ο ρυθμός μείωσης της χωρητικότητας μειώνεται δραματικά, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται και το κόστος της.

Luxeed S9

Η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ €39.000 και €51.400, ανάλογα με την έκδοση. Με αυτό τον τρόπο το Luxeed S9 στοχεύει απευθείας το Tesla Model Y, καθώς τα προηγμένα του χαρακτηριστικά σε αυτή την τιμή, το κάνουν τρομερά ελκυστική επιλογή για τους λάτρεις της ηλεκτροκίνησης.

 Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης ADS 3.0 της Huawei, μια προηγμένη σουίτα τεχνολογιών που ενισχύουν την ασφάλεια και την άνεση στο δρόμο. Επιπλέον, το S9 διαθέτει τη δομή αμαξώματος Xmotion 2.0, σχεδιασμένη να βελτιώνει την οδική συμπεριφορά, τον σπορ χαρακτήρα και τη συνολική ασφάλεια. Μέσα στην καμπίνα, οι οδηγοί θα βρουν ένα Huawei 2.0 AR-HUD, την πιο πρόσφατη head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας που προβάλλει ουσιαστικές πληροφορίες στο παρμπρίζ.

Luxeed S9

Στην οροφή του αυτοκινήτου, έχουμε LiDAR αισθητήρα, κατασκευασμένο από την Huawei, κάτι που δείχνει τις προηγμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης του Luxeed S9.

Ένα ανεξήγητο ραδιοφωνικό σήμα κάνει τους αστρονόμους να απορούν

Το Luxeed είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα σε παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία και έναν τεχνολογικό κολοσσό. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, το μέλος της αυτοκίνησης είναι στα ηλεκτρικά οχήματα με πολλή τεχνολογία στον πυρήνα τους. Μένει να δούμε αν θα έρθει στην Ευρώπη και με τι τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.