Ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman, βάζει φωτιά στο διαδίκτυο με τις δηλώσεις του, καθώς ορισμένες από τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης του Apple Intelligence, θα είναι επί πληρωμή, με συνδρομή.

Στο τελευταίο newsletter του, Power On, ο Gurman δήλωσε πως ενώ η υπηρεσία Apple Intelligence θα είναι αρχικά διαθέσιμη δωρεάν, η Apple σκοπεύει να λανσάρει κάτι σαν το Apple Intelligence+, που θα φέρει επιπλέον χαρακτηριστικά, όμως με μηνιαία συνδρομή.

Με αυτό τον τρόπο η Apple προσπαθεί να μειώσει τον αντίκτυπο από τον επιβραδυνόμενο ρυθμό εξέλιξης του hardware, καθώς πλέον οι συσκευές είναι τόσο δυνατές που δεν χρειάζονται αναβάθμιση τόσο συχνά. Με αυτό τον τρόπο η Apple θα αποκτήσει νέα πηγή εσόδων, υποστηρίζοντας την κερδοφορία της, σύμφωνα με τον Gurman. Η Apple θέλει να κάνει τις συσκευές της ακόμα πιο ανθεκτικές, ώστε να αντέχουν περισσότερο, ώστε ο χρήστης να επενδύσει σε αυτές. Όλα δείχνουν πως η Apple θα προσπαθήσει να βγάλει περισσότερο κέρδος από τις υπηρεσίες, παρά από το hardware.

Apple Intelligence iphone 15

Η Apple, επειδή ακριβώς είναι η Apple, αναμένεται να λαμβάνει μερίδιο από τα έσοδα, για όσους χρήστες εγγράφονται στα επί πληρωμή πακέτα των συνεργατών της, όπως το ChatGPT, της OpenAI. Ο Gurman περιμένει πως η Apple θα έρθει σε συμφωνία και με την Google και την Anthropic, για την ενσωμάτωση και των δικών τους υλοποιήσεων τεχνητής νοημοσύνης. Πιθανότατα το φθινόπωρο, με την ανακοίνωση των iPhone 16, θα δούμε και την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Google, ώστε να ενσωματώσει το Gemini στο iOS 18 που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο, μαζί με το iPadOS 18 και το macOS Sequoia.

Cobra Kai: Αυτό είναι το trailer του Part 1 πριν το φινάλε

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple δε θα συνεργαστεί με την Meta για την δική τους πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, λόγω προβληματισμών για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Βέβαια, η Apple δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί με την Open AI, που στο διοικητικό της συμβούλιο έχει άτομο της NSA.

Παράλληλα, η Apple ψάχνει και συνεργάτες στην Κίνα, ώστε να προσφέρει αντίστοιχες λειτουργίες και στο κοινό της χώρες, καθώς το ChatGPT και το Google Gemini δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.