Η Apple ανακοίνωσε το Apple Intelligence, την δική της υλοποίηση για τεχνητή νοημοσύνη και το περιμέναμε με το iOS 18. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως έχει διαφορετική άποψη, καθώς ίσως  να μη τη δούμε διαθέσιμη στις Ευρωπαϊκές συσκευές, καθώς οι νέες λειτουργίες ίσως μπλοκαριστούν στην Ευρώπη, λόγω ανησυχιών από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με την Apple, τα Apple Intelligence, iPhone Mirroring και SharePlay Screen Sharing, ενδέχεται να μην κυκλοφορήσουν στην Ε.Ε., λόγω του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA).

«Ανησυχούμε ότι οι απαιτήσεις διαλειτουργικότητας του DMA θα μπορούσαν να μας αναγκάσουν να υπονομεύσουμε την ακεραιότητα των προϊόντων μας με τρόπους που θέτουν σε κίνδυνο το απόρρητο των χρηστών και την ασφάλεια των δεδομένων», δήλωσε η Apple σε δήλωση στο Bloomberg .

Σε μια δήλωση στους Financial Times , η Apple είπε: ” Λόγω των ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων που επιφέρει ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές, δεν πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να διαθέσουμε τρία από αυτά τα [νέα] χαρακτηριστικά — iPhone Mirroring, SharePlay Screen Sharing Enhancements και Apple Intelligence — στους χρήστες μας στην ΕΕ φέτος .

Στην παρούσα φάση δεν είναι σαφές πως το Apple Intelligence και οι άλλες υπηρεσίες, παραβιάζουν το DMA. Όμως η απόφαση της Apple να μην κυκλοφορήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημαίνει πως αρκετά εκατομμύρια χρήστες, δεν θα πάρουν μια γεύση από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες του λογισμικού της Apple.

Apple Intelligence

Η Apple δεν έχει λάβει ακόμα την τελική της απόφαση, για αυτό ίσως δούμε αλλαγές. Από την άλλη όμως, η Apple έχει δείξει πως δεν θέλει να κοντράρει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, η Apple δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εύρεση λύσης.

Είναι επίσημο! Ο προσωπικός αριθμός έφθασε – Το myinfo η πλατφόρμα έκδοσης

«Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια να βρούμε μια λύση που θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε αυτές τις δυνατότητες στους πελάτες μας στην ΕΕ χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Apple, Fred Sainz, σε δήλωση στο The Verge.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως η Apple έχει συνεργαστεί με την OpenAI για την χρήση τους στις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης των συσκευών της. Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Apple, ήρθε η OpenAI και ανακοινώνει πως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας έχει ένα νέο μέλος, τον Paul Nakasone, που πριν λίγους μήνες ήταν διοικητής της NSA. Αυτό από μόνο του είναι ένδειξη πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρακολουθήσουν το κοινό, μέσω του OpenAI και της Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.