Η απώλεια του Apple ID password αποτελεί σίγουρα μια δυσάρεστη εμπειρία, ιδίως αν σκεφθείς, πόσες πολλές προσωπικές πληροφορίες βρίσκονται μέσα στις συσκευές, όπως το iPhone. Και με το iOS 15, η Apple εισάγει ένα νέο account recovery feature που έχει σχεδιαστεί να σε διευκολύνει στην περίπτωση που προσπαθείς να ανακτήσεις την πρόσβαση στο Apple ID σου.

apple id

Να σημειώσουμε, ότι προς το παρόν, το χαρακτηριστικό δεν είναι λειτουργικό. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό. Με απλά λόγια, το iOS 15 θα επιτρέψει στους χρήστες να ρυθμίσουν μια έμπιστη επαφή που θα τους διευκολύνει στην επανάκτηση της πρόσβασης στο Apple ID.

Τι είναι το Apple ID account recovery;

Όπως αναφέρει η Apple, το IOS 15 θα επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν ένα ή δυο άτομα για να οριστούν ως επαφή ανάκτησης λογαριασμού. Αυτές οι έμπιστες επαφές θα σου δώσουν τη δυνατότητα να προβείς σε reset του Apple ID password και να αποκτήσεις πρόσβαση στο λογαριασμό σου, χωρίς να πρέπει να επικοινωνήσεις με το customer support τμήμα της Apple.

Πως να ξεκινήσεις την διαδικασία του recovery;

Άνοιξε όλες τις iOS συσκευές σου και βεβαιώσου ότι τρέχουν την τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση του IOS.

Πως να επιλέξεις μια επαφή ανάκτησης για όταν ξεχάσεις το Apple ID σου;

Κανονικά θα επιλέξεις έναν έμπιστο φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειας. Μπορείς να το κάνεις ανοίγοντας το Settings app. Από εκεί επέλεξε το Apple ID στην κορυφή και στη συνέχεια Password & Security και θα διαπιστώσεις μια επιλογή Account Recovery. Μόλις το κάνεις, πίεσε στο Add Recovery Contact και πιστοποίησε την ταυτότητά σου μέσω face ID. Αφού πληκτρολογήσεις το password σου, ακολούθησε τις οδηγίες.

Διάβασε ακόμη: Xiaomi Redmi Note 10 Pro: Κατά 2GB αυξάνεται η RAM του: Σύντομα το update

Ακολουθήστε τo techmaniacs.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.