Μπορεί οι πωλήσεις του iPhone να σημείωσαν άνοδο της τάξης του 58% από πέρσι, το iPad όμως από την άλλη, δεν τα πήγε τόσο καλά. Πουλήθηκαν «μόνο» 14 εκατομμύρια κομμάτια, αύξηση της τάξης του 26% η οποία ήταν αρκετά χαμηλότερη από την αναμενόμενη.

Που οφείλεται αυτό; Ο Tim Cook μιλώντας σε επενδυτές της Apple υποστήριξε πως σίγουρα ένας από τους λόγους ήταν η κρίση που που διανύουμε αυτή την εποχή, αλλά δεν στάθηκε μόνο εκεί. Πρόσθεσε ακόμα πως «μαζί με όλα αυτά, είναι σαφές ότι οι καταναλωτές καθυστερούν την αγορά στα tablets λόγω της φημολογίας, η οποία εντάθηκε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο».

Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο από την εταιρεία. Όταν οι καταναλωτές μαθαίνουν για την επικείμενη κυκλοφορία μιας νέας συσκευής, έστω και από φήμες το πιο λογικό είναι να μην προβούν σε νέες αγορές, πριν τουλάχιστον δουν την φημολογούμενη συσκευή. Αυτός ίσως είναι και ένας λόγος που η Apple προσπαθεί να κρατά μυστική την ύπαρξη κάθε νέας συσκευής, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει φέτος ούτε με το iPhone 5 ούτε με το iPad Mini.

Με τον ίδιο τρόπο οι φήμες για το iPhone 5 είχαν επηρεάσει σημαντικά τις πωλήσεις της εταιρείας τον Ιούλιο. Τότε, ο Peter Oppenheimer, οικονομικός διευθυντής της Apple δήλωσε πως «διαβάζουμε εικασίες σχετικά με ένα νέο iPhone όπως και εσείς, και πιστεύουμε ότι αυτό προκαλεί καθυστερήσεις στις πωλήσεις».

Βέβαια εγείροντε ερωτήματα κατά πόσο η Apple ευθύνεται για αυτές τις διαρροές πληροφοριών και χαρακτηριστικών των συσκευών της ή απλά δίνονται στη δημοσιότητα ”κατά λάθος” για τον απλούστατο λόγο, του να προετοιμάζει την αγορά για τα προιόντα της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.