Από τη στιγμή που ξεκίνησε να συμμετέχει η Samsung στην ανάπτυξη του Wear OS, το Android-based λειτουργικό σύστημα για έξυπνα ρολόγια γίνεται όλο και καλύτερο. Πλέον, οι εφαρμογές που αποκτούν smartwatch εκδόσεις αυξάνονται, ενώ διαρκώς αποκτούν περισσότερα χαρακτηριστικά. Επόμενος σταθμός το Google Messages.

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του κολοσσού της αναζήτησης είναι διαθέσιμη στο Wear OS και μόλις απέκτησε ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να κάνουν εγγραφή και αναπαραγωγή ηχητικών μηνυμάτων. Πρόκειται για μία δυνατότητα που έχουν πολλές mobile και desktop ή web εφαρμογές.

Όπως όλα δείχνουν, όταν πατάς το εικονίδιο ανάμεσα στο emoji και το πληκτρολόγιο εμφανίζεται ένα νέο μενού. Πριν, το Google Messages ξεκινούσε άμεσα την μετατροπή της φωνής σε κείμενο, ώστε να μπορείς να γράφεις πιο εύκολα από τη μικρή οθόνη του smartwatch. Τώρα, εμφανίζει ένα μενού με δύο επιλογές, το “Voice to text” και το “Voice message”.

Το πρώτο κάνει ό,τι περιγράψαμε ήδη. Ωστόσο, το δεύτερο ξεκινά την εγγραφή φωνητικού μηνύματος, το οποίο μπορεί να έχει διάρκεια έως 59 δευτερόλεπτα. Όποια στιγμή θες μπορείς να σταματήσεις την εγγραφή ή να στείλεις το φωνητικό μήνυμα. Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στην beta έκδοση 20231010_01_RC00 του Messages. Δεν ξέρουμε πότε θα διατεθεί στο ευρύ κοινό.

Google Messages Voice Message

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.