Το Android 15 θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος και θα μπλοκάρει την εγκατάσταση κάποιων εφαρμογών.

Η εσωτερική κωδική ονομασία είναι Vanilla Ice Cream και είναι πλέον εδώ μέσω των developer previews (DP1 και DP2), που κυκλοφόρησαν στις 16 Μαρτίου και στις 21 Μαρτίου αντίστοιχα.

Αυτή τη στιγμή το Android 14 έχει θέσει τον πήχη εγκαταστάσεων στις εφαρμογές που έχουν γραφτεί για Android 6.0 και άνω. Αυτό γιατί το Android 6.0 έφερε ριζικές αλλαγές σχετικά με τα δικαιώματα των εφαρμογών, κάνοντας μεγάλο άλμα στην ιδιωτικότητα του χρήστη. Πριν το Android 6.0 οι χρήστες έπρεπε να δώσουν δικαιώματα στην εφαρμογή κατά την εγκατάσταση.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι χρήστες τα δικαιώματα των εφαρμογών που έκαναν εγκατάσταση, που σημαίνει πως συμφωνούσαν σε όλα εν αγνοία τους. Για αυτό ο χρήστης δεν ήξερε τις επιπτώσεις μιας εγκατάστασης, ούτε και τα σημεία που επηρεάζει. Με το Android 6.0 όμως η Google έκανε το θέμα των δικαιωμάτων εφαρμογών, πιο φιλικό στον χρήστη, αφού έπρεπε να επιλέξει ο χρήστης ποια δικαιώματα ήθελε να παραχωρήσει σε κάθε εφαρμογή, αφήνοντας εκτός όσα δεν ήθελε.

Τώρα όμως, σύμφωνα με το Android Police, το Android 15 αποσυνδέει εντελώς τις εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για το Android Marshmallow και πίσω, πράγμα που σημαίνει πως οι χρήστες δε θα μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές που είναι γραμμένες για Android 6.0.

Βουτιά στις ταχύτητες σταθερής!

Λογικά δεν θα έχουμε κανένα θέμα με τις εφαρμογές που έχουμε ήδη στην συσκευή μας. Αν κάποια εφαρμογή δεν παίξει, πάει να πει πως είναι πάρα πολύ παλιά και ευτυχώς που φεύγει, καθώς αποτελεί τρύπα ασφαλείας για την συσκευή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.