Το όνομά του είναι Steve Hotelling και μπορεί να μη σας λέει κάτι, όμως είναι ένα από τα άτομα που επηρέασαν την Apple όσο κανένα άλλο. Ήταν από τους δημιουργούς πολλών σημαντικών τεχνολογιών, όπως το Multi-touch.

Ο Hotelling ήταν πίσω από το project που σίγουρα θυμάστε την ανακοίνωσή του, όταν ο Steve Jobs ανέβηκε στην σκηνή στις 9 Ιανουαρίου 2007 και είπε:

“Και έχουμε εφεύρει μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται multi-touch, η οποία είναι εκπληκτική. Λειτουργεί σαν μαγικό. Δεν χρειάζεστε γραφίδα. Είναι πολύ πιο ακριβής από οποιαδήποτε οθόνη αφής που έχει αποσταλεί ποτέ. Αγνοεί ακούσια αγγίγματα, είναι εξαιρετικά έξυπνη . Μπορείς να κάνεις χειρονομίες με πολλά δάχτυλα και αγόρι, το έχουμε κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.”

Όμως ο Hotelling δεν ασχολήθηκε μόνο με το Multitouch, αλλά έβαλε το λιθαράκι του και στο Touch ID, όπως επίσης και στο Face ID. Ήταν στην ομάδα που δημιούργησε τις 230Hz ProMotion οθόνες και διεύθυνε την ομάδα μηχανικών πίσω από τους αισθητήρες για τις κάμερες των iPhones. Τέλος, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του Vision Pro που είδαμε πρόσφατα.

Ανακοίνωση για την απορρόφηση της Cosmote από 2 Ιανουαρίου 2024

Ένα παλιό μέλος της ομάδας της Apple δήλωσε στο Bloomberg πως “Κανείς δεν είναι πιο λαμπρός από τον Steve”.

Έφτασε μέχρι την θέση του αντιπρόεδρου της Apple, όπου αναφέρθηκε στον Johny Srouji, τον ανώτερο αντιπρόεδρο τεχνολογιών υλικού της εταιρείας, και αφήνει την Apple ως εκτελεστικός υπεύθυνος για τις τεχνολογίες οθονών αφής, τους αισθητήρες υγείας και το Face ID. Αρκετά στελέχη βετεράνοι της Apple στην ομάδα του Srouji θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησε ο Hotelling.

Καταλαβαίνετε πως αποχωρεί ένα άτομο που έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό που είναι η Apple σήμερα και είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη της εταιρίας, μετά την επιστροφή του Steve Jobs.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.