Ιδιαίτερα δυσβάστακτοι δασμοί θα αρχίσουν να επιβάλλονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Κίνα από τον προσεχή Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λίγο μετά από μια παρόμοια κίνηση της Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλουν πρόσθετους δασμούς 17.4% στην BYD, 20% στην Geely και 38.1% στην SAIC λόγω των επιδοτήσεων που δέχτηκαν από το Πεκίνο.

Βάλε τέλος στον χαλκό και στο ADSL ως 24 Mbps με αυτό το πρόγραμμα

Όσες έχουν συνεργαστεί στην Έρευνα της ΕΕ θα υπόκεινται σε δασμούς που θα αγγίζουν κατά μέσο όρο το 21%, ενώ για τη Tesla θα που κατασκευάζει στη Σαγκάη, ενδέχεται να δεχθεί και αυτή τους τιμωρητικούς δασμούς της ΕΕ, με συντελεστή που θα υπολογιστεί ειδικά για αυτή, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δήλωσή της.

Οι διεθνείς αγορές ωστόσο δεν υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη… χαρά τις παραπάνω ειδήσεις, καθώς οι μετοχές ορισμένων από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης που πραγματοποιούν μεγάλο μέρος των πωλήσεών τους στην Κίνα, την μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη, υποχώρησαν εξαιτίας των φόβων τους για αντίποινα από το αντίπαλο «στρατόπεδο».

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.