Η φύση είναι απίστευτη και όσο την ανακαλύπτουμε γίνεται όλο και πιο μαγική. Τα φυτά αναπνέουν διοξείδιο του άνθρακα και εκπνέουν οξυγόνο, παρέχοντας μας ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία για την ζωή μας. Τώρα έχουμε ένα βίντεο, που βλέπουμε φυτό σε μικροσκόποιο, όσο αναπνέει.

Το viral βίντεο, δημοσιεύθηκε στο subreddit r/Damnthatsinteresting, και δείχνει σε μικροσκόπιο τα στόματα του φυτού. αυτά τα στόματα, βρίσκονται στο κάτω μέρος των φύλλων και βοηθούν το φυτό να εισπνεύσει διοξείδιο του άνθρακα. Σύμφωνα με το UniladTech, το βίντεο είναι μέρος μιας μελέτης, χωρίς όμως να παρέχει σύνδεσμο προς αυτήν. Εμείς καταφέραμε και βρήκαμε την μελέτη, που δημοσίευσαν επιστήμονες στο Science Advances.

Το βίντεο δείχνει τα στόμα όταν τα φυτά αναπνέουν αέρια όπως το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτά τα αέρια βοηθούν το φυτό να δημιουργήσει την τροφή που χρειάζεται για να επιβιώσει μέσω της φωτοσύνθεσης, μια διαδικασία που οι επιστήμονες προσπαθούν να αναδημιουργήσουν και στη συνέχεια να απελευθερώνουν οξυγόνο ως υποπροϊόν της διαδικασίας. Το βίντεο, το οποίο είναι παρακάτω, δείχνει το πρώτο μέρος αυτής της διαδικασίας.

Η αλήθεια είναι πως το βίντεο φαντάζει από ταινία θρίλερ, με το πολύ περίεργο στόμα να ανοιγοκλείνει όταν το φυτό αναπνέει. Φυσικά έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού, με άλλους να αφήνουν αστεία σχόλια και άλλους να μαγεύονται από την φύση.

Τα φυτά φωνάζουν και τώρα μπορούμε να τα ακούσουμε για πρώτη φορά [Βίντεο]

Τα φυτά δεν μπορούν να αναπνέουν από όλα τα στόματά τους ταυτόχρονα, καθώς κάτι τέτοιο θα στέγνωνε το φυτό εντελώς. Για αυτό τον λόγο ανοιγοκλείνει τα μικροσκοπικά του στόματα, ξανά και ξανά, όπως εμείς ανοιγοκλείνουμε το στόμα μας για να μην στεγνώσει.

Αυτό το βίντεο είναι η καλύτερη απόδειξη πως και τα φυτά έχουν ζωή και λειτουργούν λίγο πολύ όπως όλα τα ζώα.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Science Advances.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.