Αδικαιολόγητα υψηλός είναι ο χώρος που καταλαμβάνει το Android 13 στα Samsung Galaxy S23, όντας ορατός ο κίνδυνος να ξεμείνεις από χώρο άμεσα. Συγκεκριμένα, η Samsung έκδοση του Android 13 είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την stock έκδοση του Android στο Pixel 7.

Όπως φαίνεται και στο screenshot το λειτουργικό αγγίζει περίπου τα 70GB. Όπως σημειώνει το androidauthority, στη σειρά Pixel 7 το αντίστοιχο ποσό φθάνει τα 15GB περίπου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι 70GB είναι το διπλάσιο μέγεθος από μια εγκατάσταση των Windows 11, ενώ καταλαμβάνει το μισό χώρο σχεδόν σε ένα 128GB τηλέφωνο.

Το Lightroom το εκ προεπιλογής app του Galaxy S23 Ultra

Ποιος όμως είναι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Η απάντηση είναι το bloatware. Το Android έρχεται με πλήθος Google apps. Για να δείξει ότι έχει και το δικό της οικοσύστημα, η Samsung δημιουργεί δικές της εφαρμογές για τις συσκευές. Εν ολίγοις υπάρχουν παραπλήσιες εφαρμογές στα Samsung smartphones, επειδή η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να περιλαμβάνει και Google apps.

Επιπλέον πουλά χώρο σε εταιρείες. Για παράδειγμα το Facebook μπορεί να αγοράσει μια θέση στη συσκευή σου και ως εκ τούτου θα καταλάβει χώρο στο system partition. Και πολλά από αυτά δεν σε αφήνουν να τα απεγκαταστήσεις.

galaxy s23 ultra

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν είναι παιδιά μόνο το λειτουργικό, στην κατηγορία “σύστημα” έχει το λειτουργικό και τς εφαρμογές.
    Εμένα ήταν 82 GB μετά διέγραψα κάτι παιχνίδια που δεν παίζω άλλο και έπεσε στα 80 GB.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.