Το AnyDesk επιβεβαίωσε μόλις πριν από μερικές ημέρες ότι μια πρόσφατη επίθεση, επέτρεψε τους hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας, πετυχαίνοντας να αποκτήσουν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα όπως και στα signing keys.

Το Anydek αποτελεί μια λύση απομακρυσμένης πρόσβασης σε Υπολογιστές ή servers μέσω δικτύου και έχει ιδιαίτερη απήχηση σε επιχειρήσεις. Σε δηλώσεις του στο Bleeping Computer η εταιρεία ανέφερε ότι έμαθε για την επίθεση, ύστερα από ορισμένες ενδείξεις που είχε σε production servers.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία επισημαίνει ότι δεν κινδυνεύει κάποιος χρήστης από τη χρήση του software, δεν έχουν εκτεθεί σε κάποιο κίνδυνο οι συσκευές των χρηστών, ενώ προτείνει την άμεση αναβάθμιση στην τελευταία και πιο πρόσφαση έκδοση του software που περιλαμβάνει το νέο code signing certificate. Παράλληλα κάνει reset όλα τα passwords στην ιστοσελίδα της και προτείνει την αλλαγή του αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα sites.

Η Google σκοτώνει το backup ολόκληρου του internet – Τι σημαίνει!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το anydesk χρησιμοποιείται σχεδόν από κάθε επιχείρηση που έχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ιδανικό νομίζω είναι να μην είναι εγκατεστημένο και να μην τρέχει στο παρασκήνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.