Παρά το γεγονός ότι το Android εισήγαγε απρόσκοπτες ενημερώσεις πριν από χρόνια, η Samsung απέφυγε πεισματικά να παρέχει αυτήν την επιλογή. Όλα τα ωραία, όμως, κάποτε τελειώνουν. Αν και η κατασκευάστρια smartphone κατάφερε να φτάσει μέχρι εδώ χωρίς να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη μέθοδο ενημέρωσης των συσκευών, ίσως αποδειχθεί πολύ δύσκολο για τη Samsung να συνεχίσει να την αρνείται στο εγγύς μέλλον.

Τι είναι λοιπόν οι απρόσκοπτες ενημερώσεις, για όσους δεν γνωρίζουν. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας καθώς η ενημέρωση κατεβαίνει και εγκαθίσταται. Αυτό είναι δυνατό χάρη στην ύπαρξη δύο διαμερισμάτων στον αποθηκευτικό χώρο. Η συσκευή χρησιμοποιεί το ενεργό διαμέρισμα, ενώ το ανενεργό διαμέρισμα παίρνει την ενημέρωση στο παρασκήνιο. Όταν έρθει η ώρα για επανεκκίνηση, το τηλέφωνό επανεκκινεί και μεταβαίνει στο ενημερωμένο διαμέρισμα του αποθηκευτικού χώρου, καθιστώντας ανενεργό το πρώην ενεργό.

Μέχρι τώρα, ο βασιλιάς των ενημερώσεων, η Samsung έχει αποφύγει τη χρήση απρόσκοπτων ενημερώσεων, παραμένοντας στην παραδοσιακή μέθοδο. Θεωρήθηκε ότι το Android 13 θα μπορούσε να αναγκάσει τη Samsung να κάνει τη μετάβαση, αλλά η Google δεν έκανε τις απρόσκοπτες ενημερώσεις μια σταθερή απαίτηση των συσκευών Android. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, σύμφωνα με ένα σχόλιο που βρέθηκε στο Android Open Source Project (AOSP).

Πρώτα εντοπίστηκε από το 9to5Google. Το σχόλιο ισχυρίζεται ότι το Android ετοιμάζεται να σταματήσει να υποστηρίζει ενημερώσεις “non-A/B”. Με τον όρο A/B αναφέρονται τα δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται για τις απρόσκοπτες ενημερώσεις. Εάν καταργηθεί η υποστήριξη για τις ενημερώσεις non-A/B, η Samsung και άλλες εταιρείες που αρνούνται να αλλάξουν τον τρόπο αναβάθμισης των συσκευών τους δεν θα μπορούν πλέον τεχνικά να κάνουν ενημερώσεις με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μια λύση, αν η Samsung είναι ανένδοτη στη διατήρηση των συμβατικών ενημερώσεων. Όπως εξηγεί ο Mishaal Rahman, οι εταιρείες αυτές μπορούν είτε να δημιουργήσουν τη δική τους μέθοδο ενημέρωσης, είτε απλώς να ανατρέψουν τις αλλαγές της Google. Η συμβατική μέθοδος έχει και θετικά στοιχεία, όπως η μικρότερη απαιτούμενη χωρητικότητα σε αποθηκευτικό χώρο και μη ανάγκη ύπαρξης ενός ανενεργού διαμερίσματος.

Επίσης, η συμβατική μέθοδος τείνει να απαιτεί λιγότερο χρόνο για την ολοκλήρωση της ενημέρωσης. Ωστόσο, η χρήση αυτής της μεθόδου σημαίνει ταυτόχρονα ότι πρέπει να κοιτάτε μια οθόνη φόρτωσης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία – πράγμα που κατά τη γνώμη μας δεν είναι κακό, απλά αφήνεις το κινητό στην άκρη ή κάνεις την ενημέρωση σε χρόνο που δεν το χρησιμοποιείς. Τι πιστεύετε; Θα πρέπει η Samsung να υποκύψει και να εφαρμόσει τις απρόσκοπτες ενημερώσεις;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.