Σε μια πρωτοποριακή μελέτη, Κινέζοι επιστήμονες αποκάλυψαν τη δυνατότητα της υδροχλωρικής ανσοφαξίνης, ενός αντικαταθλιπτικού που λαμβάνεται από το στόμα, όχι μόνο να καταπολεμά την κατάθλιψη αλλά και να ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά συγκεκριμένους καρκίνους, όταν συνδυάζεται στρατηγικά με αντικαρκινικά φάρμακα.

Αν και εκκρεμούν δοκιμές σε ανθρώπους, το αντικαταθλιπτικό παρουσίασε ανασταλτικές επιδράσεις στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου τόσο σε κυτταροκαλλιέργειες όσο και σε ποντίκια, αναδεικνύοντας την πολύπλευρη προσέγγισή του στη θεραπεία του καρκίνου.

Η υδροχλωρική ανσοφαξίνη, η οποία διακρίνεται για την τριπλή προσέγγισή της που στοχεύει στην επαναπρόσληψη σεροτονίνης, νορεπινεφρίνης και ντοπαμίνης, έχει ξεπεράσει τις κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ για την κατάθλιψη στην Κίνα και βρίσκεται υπό εξέταση από τον FDA στις ΗΠΑ.

Ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας του καρκίνου με κατανάλωση αφρού CO

Αξιοσημείωτα ευρήματα σε ποντίκια αποκάλυψαν την ικανότητα της ανσοφαξίνης να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, να αυξάνει τα κύτταρα CD8+T, τα κύτταρα φυσικών φονέων, και τα μακροφάγα, με αποτέλεσμα την αναστολή της ανάπτυξης του καρκίνου.

Ο συνδυασμός της ανσοφαξίνης με την ανοσοθεραπεία του καρκίνου πέτυχε πλήρη εξάλειψη του όγκου στο 20% του δείγματος, υποδηλώνοντας μια πολλά υποσχόμενη οδό για καινοτομία στη θεραπεία του καρκίνου.

Αν και η σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της ανάπτυξης καρκίνου παραμένει στο επίκεντρο της διερεύνησης, η παρούσα έρευνα αναδεικνύει τις δυνατότητες των αντικαταθλιπτικών ως συμπληρωματικών φαρμάκων στη θεραπεία του καρκίνου, τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω μελέτες για τον προσδιορισμό της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και των κλινικών εφαρμογών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.