Η Google φέρνει την λειτουργία Picture-in-Picture (PiP) στις Android TV τηλεοράσεις και στα TV Boxes. Η νέα λειτουργία ανακοινώθηκε στο Google I/O, όμως δεν αναλύθηκε εκτεταμένα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να περάσει απαρατήρητη. Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο χαρακτηριστικό θα έρθει με την επόμενη αναβάθμιση του Android TV OS, που βασίζεται στο Android 14, όμως θα έχει αρκετούς περιορισμούς.

Η λειτουργία αναμενόταν να έρθει με το Android 13, όμως η εταιρία την ανέβαλε. Τώρα έρχεται στις υποστηριζόμενες συσκευές και θα επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν εφαρμογές σε ένα μικρότερο παράθυρο, ώστε να τις παρακολουθούν παράλληλα με το περιεχόμενό τους. Με αυτό τον τρόπο θα φέρει multitasking και στις τηλεοράσεις μας, με την μία εφαρμογή να είναι σε πλήρη οθόνη και την δεύτερη σε ένα μικρότερο παράθυρο. Για παράδειγμα, θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει τα email του, όσο βλέπει κάποια ταινία ή κάποιον αγώνα.

Η Google όμως δήλωσε πως η νέα λειτουργία θα έρθει σε συσκευές που υποστηρίζουν Android 14 και είναι συμβατές με την νέα λειτουργία. Παράλληλα, η δεύτερη εφαρμογή δεν μπορεί να είναι αναπαραγωγή βίντεο, γιατί η Google λέει πως κάτι τέτοιο αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος. Από την άλλη, θα γινόταν και ένα μπάχαλο με τον ήχο από τα δύο βίντεο.

Android TV PiP

Πάντως, αν η τηλεόρασή ή το TV Box σας δεν έχει αναβαθμιστεί σε Android 14 ή δεν σκοπεύει να αναβαθμιστεί, η νέα λειτουργία δεν θα έρθει σε εσάς.

Netflix: Ίσως βαλεί τέλος στο κατέβασμα περιεχομένου για offline προβολή

Οι περισσότερες τηλεοράσεις της Sony των τελευταίων ετών, φαίνεται πως αναβαθμίζονται σε Android 14, ενώ στα TV Boxes η κατάσταση δεν είναι καλή, αφού οι αναβαθμίσεις λειτουργικού σπανίζουν σε αυτές τις συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.