Πριν από λίγες ώρες μιλήσαμε για 5 Android εφαρμογές που φέρουν το Anatsa banking trojan και τις οποίες θα πρέπει να διαγράψεις άμεσα από τη συσκευή σου αν τις έχεις κατεβάσει. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτή η απειλή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Bleeping Computer, μια νέα έκδοση του XLoader malware κυκλοφορεί σε διάφορες χώρες και το οποίο διαμοιράζεται μέσω SMS μηνυμάτων με ένα URL, προσπαθώντας να εξαπατήσει τους χρήστες να πιέσουν σε αυτό. Στη συνέχεια το XLoader λανσάρεται αμέσως μετά την εγκατάσταση και επιτρέπει στο malware να τρέχει στο background τη στιγμή που αποστέλλει πολύτιμα δεδομένα σε εξωτερικούς servers.

Cosmote: Βεβαίωση κυριότητας αριθμού τώρα και για What’s Up χωρίς να πας σε κατάστημα

Η McAfee από την μεριά της αναφέρει ότι μόλις εγκατασταθεί η επιβλαβής εφαρμογή, η δραστηριότητα ξεκινά άμεσα. Συγκεκριμένα στέλνει αιτήματα αδειών υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τον Chrome που ζητάει άδεια αποστολής και ανάγνωσης γραπτών μηνυμάτων, ενώ παράλληλα σου ζητάει και να του επιτρέψεις να τρέχει στο background. Τέλος, ζητά να θέσεις τον Chrome ως το default SMS app. Δες παραπάνω τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια στέλνει τις φωτογραφίες σου, τα μηνύματα, τη λίστα επαφών, μέχρι και το IMEI της συσκευής σε απομακρυσμένο server.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μόλις μπει και η ΑΙ στα νέα κινητά στο παιχνίδι….εκεί να δείτε υποκλοπές!
    Ο,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει λένε οι χάκερ…..και δυστυχώς έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή των μηχανών…… Αυτά που βλέπαμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας πριν χρόνια αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα….

    Ας προσέχαμε….να είμαστε stealth….και να μην εκθέτουμε τα προσωπικά μας δεδομένα…..η ευκολία χρήσης έρχεται πάντα με κόστος!
    Αυτό της ιδιωτικότητας και της ανεξαρτησίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.