Στον κόσμο του Android, η Samsung είναι ο καλύτερος OEM όσον αφορά τις δεσμεύσεις υποστήριξης λογισμικού. Η εταιρεία προσφέρει τέσσερις αναβαθμίσεις Android και πέντε χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας για τις περισσότερες συσκευές της – συμπεριλαμβανομένων mid-range. Αυτή η δέσμευση είναι καλύτερη δέσμευση και από αυτήν που παρέχει η Google στα τηλέφωνα Pixel.

Ωστόσο, ακόμη και η Samsung δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Fairphone. Η εν λόγω εταιρεία εξέδωσε την τελική ενημέρωση για το Fairphone 2, το οποίο κυκλοφόρησε το μακρινό 2015. Όταν έκανε το ντεμπούτο του, το τηλέφωνο διέθετε το Android 5 Lollipop. Έφτασε στο τέλος της ζωής του με το Android 10, μετά από 7 χρόνια και λαμβάνοντας 43 ενημερώσεις.

Προφανώς, το Android 10 βρίσκεται πολύ πίσω από την τρέχουσα σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η οποία είναι το Android 13. Ωστόσο, το Fairphone 2 έχει λάβει μια σταθερή ροή από ενημερώσεις ασφαλείας και παραμένει ασφαλές για χρήση και συμβατό με τις περισσότερες εφαρμογές στο Google Play Store. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτή ενημέρωση είναι η τελευταία που λαμβάνει, η Fairphone συνιστά προσοχή σε όσους αποφασίσουν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν μετά τον Μάιο του 2023.

Η Fairphone είχε αρχικά δεσμευτεί για “τρία έως πέντε χρόνια” υποστήριξης για το Fairphone 2. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεσμεύτηκε αρχικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υποστήριξης από κάθε άλλον μεγάλο κατασκευαστή, αλλά ξεπέρασε και την αρχική της δέσμευση. Όλα αυτά έχουν μεγάλο νόημα όταν κάποιος αναλογιστεί τον χαρακτήρα των τηλεφώνων της εταιρείας, εύκολα επισκευάσιμα, ηθικής προέλευσης, και φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτά συνεπάγονται μακρά υποστήριξη λογισμικού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.