Nexus 6

Μια από τις μεγαλύτερες προσθήκες στο Android 5.0 Lollipop είναι αυτή της κρυπτογράφησης των δεδομένων μας, τα οποία αποκρυπτογραφούνται μόνο όταν ξεκλειδώσουμε την συσκευή μας με passcode. Έτσι τα δεδομένα μας είναι άχρηστα αν κάποιος τα κλέψει την συσκευή μας, αφού δε θα μπορεί να τα διαβάσει αν δεν έχει το Passcode.

nexus 6 encryption penalty (3)

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι προεπιλεγμένα κλειστό για συσκευές που αναβαθμίστηκαν σε Android 5.0, αλλά στο Nexus 6 είναι ενεργοποιημένο, όπως και στο Nexus 9. Την εν λόγω λειτουργία δεν μπορείτε να την απενεργοποιήσετε και δυστυχώς μπορεί να σας στοιχίσει πολλά σε επιδόσεις, καθώς το AnandTech παρατήρησε τεράστια μείωση στις επιδόσεις όταν το encryption είναι ενεργοποιημένο.

nexus 6 encryption penalty (1)

Το AnandTech έτρεξε διάφορα benchmarks με το απλό Nexus 6 και με ένα Nexus 6 από τηνMotorola ειδικά για αυτές τις δοκιμές, με το Encryption κλειστό. Σε κάθε δοκιμή η συσκευή που είχε απενεργοποιημένη την κρυπτογράφηση, ήταν σημαντικά γρηγορότερη, σε σχέση με την συσκευή που το είχε ενεργοποιημένο. Το ίδιο τεστ έκαναν και με το Nexus 5 που επίσης είδε μεγάλη πτώση στην επιδόσεις.

nexus 6 encryption penalty (2)

Η εν λόγω λειτουργία μπορεί να έχει τα θετικά της, αλλά αρκετοί είναι οι χρήστες που προτιμούν τις απόλυτες επιδόσεις και όχι την ασφάλεια, την οποία και μπορούν αν επιτύχουν και με άλλες τρόπους και προσεγγίσεις. Η Google μάλλον πρέπει να σκεφτεί ξανά την στρατηγική της στο θέμα και να επιτρέψει στους χρήστες να απενεργοποιούν το χαρακτηριστικό αν δεν το θέλουν.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προφανως αυτος που εγραψε τον τιτλο ειναι ασχετος…Ουτε επιασε ποτε nexus με κρυπτογραφησει και χωρις…Οταν ενας υποτιθεται γνωστης της τεχνολογιας παιρνει στα σοβαρα τα benchmarks

    • Προφανώς δε καταλαβαίνεις τι σημαίνουν τα Quotes στο σέρνεται, έτσι ; Τα συγκεκριμένα benchmarks είναι read και write της συσκευής και δεν είναι synthetic benchmark όπως τα συνηθισμένα για αυτό και τα παίρνουμε σοβαρά. Οι τιμές που βλέπεις είναι MB/s και όχι κάποιο score. Δεν είναι όλα τα benchmarks το ίδιο, αλλά αυτό σαν γνώστης της τεχνολογίας που είσαι, υποθέτω το γνωρίζεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.