Προς το τέλος του περασμένου μήνα, η Samsung ανακοίνωσε το One UI 6 Watch, την επόμενη ROM της για smartwatch, η οποία βασίζεται στο Wear OS της Google. Εκείνη τη στιγμή, η εταιρεία ανέφερε μόνο ότι η ενημέρωση θα γίνει διαθέσιμη “αργότερα φέτος” στο Galaxy Watch 4 και σε μεταγενέστερα μοντέλα smartwatch.

Τώρα, η Samsung κυκλοφόρησε το πρώτο δημόσιο beta build του One UI 6 Watch για τα Galaxy Watch 6 και Galaxy Watch 6 Classic, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κορέα. Η beta δεν θα είναι διαθέσιμη σε άλλες χώρες, δυστυχώς. Αυτό το λειτουργικό αναμένεται να είναι εγκατεστιμένο out of the box στα Galaxy Watch 7 και Galaxy Watch Ultra, τα οποία αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο στις αρχές Ιουλίου, στο επόμενο Unpacked event της Samsung.

Οι κάτοχοι τόσο του Galaxy Watch 6 όσο και του Galaxy Watch 6 Classic στις ΗΠΑ και την Κορέα μπορούν να εγγράψουν τις συσκευές τους στη beta μέσω της εφαρμογής Samsung Members. Η αρχική διαθεσιμότητα φαίνεται να περιορίζεται στην έκδοση Bluetooth των ρολογιών, αλλά τα μοντέλα LTE πρόκειται να αποκτήσουν επίσης πρόσβαση στο εγγύς μέλλον. Η beta θα φτάσει και στα Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch 5 εν ευθέτω χρόνω.

Σύμφωνα με το changelog του One UI 6 Watch, το Samsung Health διαθέτει ένα νέο ενεργειακό σκορ που δείχνει τα επίπεδα σωματικής και πνευματικής ετοιμότητας με βάση τον ύπνο και τη σωματική δραστηριότητα. Υπάρχει επίσης μια πιο λεπτομερής ανάλυση ύπνου, με πληροφορίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και μια ολοκληρωμένη αναφορά ύπνου που περιλαμβάνει τον καρδιακό ρυθμό, τον αναπνευστικό ρυθμό και το πόσο χρόνο παίρνει στον χρήστη να κοιμηθεί αφού ξαπλώσει.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών ασκήσεων σε μια προσαρμοσμένη ρουτίνα προπόνησης. Οι γρήγορες ενέργειες είναι διαθέσιμες με το διπλό τσίμπημα του αντίχειρα και του δείκτη – αυτό λειτουργεί για την απάντηση κλήσεων, την απενεργοποίηση ξυπνητηριών, την κύλιση ειδοποιήσεων, τον έλεγχο της μουσικής, τη λήψη φωτογραφιών και πολλά άλλα. Τα κουμπιά που μπορούν να ελεγχθούν με διπλό τσίμπημα εμφανίζουν ένα εικονίδιο δακτύλου.

Η οριζόντια κύλιση είναι τώρα ταχύτερη στο One UI 6 Watch, το πάτημα στο κάτω μέρος ενός watch face εμφανίζει μια λίστα με τις τρέχουσες δραστηριότητες (τηλεφωνικές κλήσεις, ασκήσεις, αναπαραγωγή μουσικής) και το κουμπί για μια γρήγορη ενέργεια (απάντηση σε μια τηλεφωνική κλήση, απενεργοποίηση ενός ξυπνητηριού) θα εστιάζεται αυτόματα. Η μετακίνηση
του καρπού μπρος-πίσω ενεργοποιεί τη μετάβαση στην προηγούμενη οθόνη, ενώ οι λειτουργίες μπορούν να ελέγχουν περισσότερες ρυθμίσεις του ρολογιού ανάλογα με το τι κάνει ο χρήστης ή πού βρίσκεται.

Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέξετε ποιες εφαρμογές επιτρέπεται να στέλνουν ειδοποιήσεις απευθείας στο ρολόι, να ορίσει τα emojis ως αγαπημένα για γρήγορη πρόσβαση, να αποθηκεύσει συνημμένα αρχεία εικόνων από μηνύματα και να περιορίσει τις λειτουργίες υγείας όταν είναι ενεργοποιημένη η εξοικονόμηση ενέργειας για να κάνει την μπαταρία να διαρκεί ακόμη περισσότερο.

Το One UI 6 Watch διαθέτει επίσης μια νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά και όταν ξεκινά η αναπαραγωγή μουσικής στο ρολόι, τα ακουστικά ή το ηχείο Bluetooth θα συνδεθούν αυτόματα στη συσκευή. Μόνο αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες συσκευές ήχου Bluetooth για σύνδεση, το ρολόι θα προσπαθήσει να αναπαραγάγει μέσω του ηχείου του – αν η εφαρμογή μουσικής το υποστηρίζει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.