Η εκπληκτική ανάρρωση ενός ασθενούς από το πολλαπλό μυέλωμα, που αρχικά είχε αντιμετωπιστεί για άλλη πάθηση, έδωσε το έναυσμα για έρευνα σχετικά με τη σχέση μεταξύ των ιών της ηπατίτιδας Β και C (HBV και HCV) και της ανάπτυξης του καρκίνου του αίματος.

Μια κοινή ισπανική και γαλλική μελέτη αποκάλυψε ότι η έγκαιρη ανίχνευση του HBV και του HCV θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτρέψει την εξέλιξη των μονοκλωνικών γαμματοπαθειών σε καρκίνο μέσω αντιϊκών θεραπειών.

Η βιοϊατρική επιστήμονας Alba Rodríguez-García και η ομάδα της διαπίστωσαν ότι η αντιική θεραπεία βελτίωσε σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης για τους HBV-θετικούς ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα, καθώς και για εκείνους με λοιμώξεις HCV.

Αντικαταθλιπτικά ενισχύουν την καταπολέμηση του καρκίνου, πλήρη εξάλειψη του όγκου

Το πολλαπλό μυέλωμα προκύπτει από μη φυσιολογικά πλασματοκύτταρα στο μυελό των οστών και προηγείται από στάδια όπως η μονοκλωνική γαμμαπάθεια απροσδιόριστης σημασίας (MGUS).

Προηγούμενες μελέτες υπέδειξαν ότι η χρόνια έκθεση σε ιικά υποπροϊόντα θα μπορούσε να συμβάλει στην MGUS και στο πολλαπλό μυέλωμα. Η έρευνα βασίζεται σε προηγούμενα ευρήματα που καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της αντιικής φαρμακευτικής αγωγής στην ανακοπή της εξέλιξης της νόσου, ιδίως σε ασθενείς με ηπατίτιδα C και μονοκλωνική γαμμαπάθεια.

Επεκτείνοντας την έρευνα ώστε να συμπεριλάβει ασθενείς με ηπατίτιδα Β, η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης με αντιιική θεραπεία, ιδανικά στο στάδιο της MGUS, για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των κλωνικών γαμμαπαθειών που προκαλούνται από τον HBV ή τον HCV, συμπεριλαμβανομένου του πολλαπλού μυελώματος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.