Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σύμφωνα με επίσημο δελτίο που δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα, αποφασίζει την επιβολή τέλους 3 ευρώ σε κάθε δέμα με αξία χαμηλότερη από 150 ευρώ που εισέρχεται στην Ευρώπη.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2026.
Το προσωρινό αυτό μέτρο, όπως αναφέρει το επίσημο δελτίο τύπου, αποτελεί απάντηση στο γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα που εισέρχονται από την Κίνα οδηγούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό με τα ευρωπαϊκά καταστήματα και εγκυμονούν κινδύνους για τους καταναλωτές. Το τέλος των 3 ευρώ θα εφαρμόζεται σε κάθε αντικείμενο.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το παρουσίασε σαν μια προσωρινή λύση σε ένα άκρως επείγον πρόβλημα. Και θα μείνει σε εφαρμογή μέχρι να υιοθετηθεί τελικά μια μόνιμη λύση για τέτοια δέματα που έρχονται στο έδαφος της Ευρώπης.
Παρατηρήσαμε μεγάλη αλλαγή στο τρόπο απεγκατάστασης στο Android
Απόσπασμα από το επίσημο δελτίο τύπου:
Το προσωρινό αυτό μέτρο ανταποκρίνεται στο γεγονός ότι τα εν λόγω δέματα εισέρχονται επί του παρόντος στην ΕΕ χωρίς δασμούς, γεγονός που οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό για τους πωλητές της ΕΕ, κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών, υψηλά επίπεδα απάτης και περιβαλλοντικά προβλήματα. Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου τεθεί σε εφαρμογή η μόνιμη ρύθμιση για τα εν λόγω δέματα, η οποία συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο του 2025. Ο δασμός ύψους 3 ευρώ θα επιβάλλεται σε κάθε διαφορετικό είδος, ανάλογα με την δασμολογική του κλάση, που περιέχεται σε μια αποστολή.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.













































