Περίπου πριν από ένα χρόνο, η Honor προέβη στην επίσημη παρουσίαση των Honor 10 συσκευών, οι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένες στην αγορά και σήμερα, σειρά έχει να υποδεχθούμε τα ολοκαίνουργια Honor 20 και Honor 20 Pro. Εμείς, παρευρεθήκαμε στο press event που έλαβε χώρα εδώ στην Αθήνα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε κοντά τις συσκευές και να σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας. Η Honor είχε ξεκάθαρα σχέδια για την Ελληνική αγορά. Στην έκθεση MWC 2019 και στο press event που έδωσε εκεί είχαμε βρεθεί και εμείς μαζί με άλλους δημοσιογράφους και της είχαμε υποβάλλει ένα ερώτημα, μεταξύ άλλων για την ελληνική αγορά και τα σχέδιά της. Πως τώρα αυτά επηρεάζονται από τις τρέχουσες εξελίξεις είναι πολύ νωρίς ακόμη να πούμε, αλλά να τι μας είχε δηλώσει τότε:

Στην ελληνική αγορά σκοπεύουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στα retail channels για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και την θέση μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουμε νέους πελάτες, θα εστιάσουμε σε προϊόντα όπως το Honor View 20 και το Honor 8X. Κάθε αγορά έχει διαφορετικές ανάγκες, επομένως θα πρέπει να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας και τον τρόπο λειτουργίας μας. Εκτός από το ότι σκοπεύουμε να βελτιώσουμε τις πωλήσεις μας θέλουμε και να θέσουμε τις βάσεις για το πλήρες οικοσύστημα της Honor. Η προτεραιότητά μας ωστόσο, είναι στο να διατηρήσουμε τους συνεργάτες στη λιανική, και έπειτα θα αρχίσουμε να ανησυχούμε για να την περαιτέρω ανάπτυξη.

Ένας από τους στόχους της, ανέκαθεν ήταν η δημιουργία εξαιρετικών συσκευών για το νεανικό κοινό, ενώ η ίδια προσπαθούσε πάντα να αφουγκραστεί τις ανάγκες των πελατών της. Σήμερα η ίδια δηλώνει ότι εκείνος ο παράγοντας που εξετάζουν πολλοί, πριν προβούν στην αγορά μιας smartphone συσκευής, είναι η κάμερα. Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι ένα flagship δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες των χρηστών και έτσι, για πρώτη φορά, διαθέτουν μια ολοκληρωμένη σειρά ναυαρχίδων. Ο λόγος για τα Honor 20 Pro, Honor 20 και Honor 20 Lite. Και ο στόχος ήταν απλός, σύμφωνα με την ίδια. Να δώσουν σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως, την καλύτερη εμπειρία όσον αφορά την κάμερα.

Honor 20 και Honor 20 Pro

Στις εικόνες που ακολουθούν βλέπετε το Honor 20 – Κλικ για μεγαλύτερη ανάλυση

Η Honor σχεδίασε τα Honor 20 και Honor 20 Pro έχοντας ως στόχο τρεις βασικούς άξονες. Τη μεγάλη οθόνη, την εύκολη λειτουργία με το ένα χέρι και inspiring design της πίσω πλευράς. Και ως εκ τούτου, στο μπροστινό μέρος, τα Honor 20 και Honor 20 Pro διαθέτουν οθόνη 6.26 ιντσών με το screen to body ratio να αγγίζει το 91.6%. Παράλληλα, το εξοπλίζουν με την μικρότερη οπή στον κόσμο για την μπροστινή κάμερα, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το μέγεθος της οποίας αγγίζει τα 4.5 mm. Μιλώντας για αυτήν, και οι δυο συσκευές διαθέτουν μια selfie κάμερα των 32MP. Παρά την μεγάλη τους οθόνη, η σειρά Honor 20 series έχει σχεδιαστεί για εύκολη χρήση με το ένα χέρι. Πως όμως το πετυχαίνει αυτό; Με το να τα εξοπλίζει με έναν παρόμοιο form factor με τα συνήθη 16:9 5.3″ smartphones.

Στις εικόνες που ακολουθούν βλέπετε το Honor 20 Pro – Κλικ για μεγαλύτερη ανάλυση

Επιπλέον, βελτίωσαν ακόμη περισσότερο τη συνολική εμπειρία λειτουργίας με το ένα χέρι, καθώς ενσωμάτωσαν τον αισθητήρα αποτυπωμάτων απευθείας στο power button, κάνοντας έτσι ευκολότερη την διαδικασία ξεκλειδώματος της συσκευής σου. Η σειρά Honor 20 επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του χρήστη με το να γίνει το πρώτο προϊόν της Honor που φέρει το Dynamic Holographic πίσω μέρος. Κατασκευασμένο σχολαστικά με την τεχνολογία Triple 3D Mesh, έχει δημιουργηθεί ένα στρώμα που προσδίδει βάθος και αποτελείται από εκατομμύρια μικρά πρίσματα. Με το τέλος της διαδικασίας αυτής, τοποθετείται από πάνω η γυάλινη επιφάνεια που δίνει χρώμα και τις διαφορετικές στρώσεις βάθους. Καθώς το φως περνά μέσα από τα πρίσματα, αντανακλάται στέλνοντας χρώμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Όποιο χρώμα και να διαλέξεις στη νέα σειρά HONOR 20, είτε το Μαύρο Phantom, είτε το Phantom Blue, το Μαύρο Midnight ή το Μπλε Sapphire, το αποτέλεσμα είναι ένα εφέ που προσδίδει βάθος και κάνει τη σειρά HONOR 20 να ξεχωρίζει από τους προκατόχους της. Λόγω της εξεζητημένης διαδικασίας, για κάθε 100 πίσω όψεις, μόλις 20 πληρούν τις προδιαγραφές που η ίδια έχει θέσει

Οι κάμερες στα Honor 20 και Honor 20 Pro

Όπως μας είχε αναφέρει η Honor κατά τη διάρκεια του event, οι smartphone κατασκευαστές, είχαν μια σημαντική αποστολή, να κάνουν τις DSLR ένα στοιχείο του παρελθόντος. Δεδομένα του Flickr, της γνωστής δηλαδή υπηρεσίας διαμοιρασμού φωτογραφιών που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο έδειχναν, ότι στη λίστα των top devices της υπηρεσίας κυριαρχούσαν τα smartphones με μερίδιο 50.5%. Και σήμερα, τα smartphones συνεχίσουν να είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο βγάζουμε φωτογραφίες.  To Honor 20 έρχεται με τέσσερις κάμερες και εξοπλίζεται από μια των 16MP super wide angle, μια κύρια των 48MP, μια των 2MP (depth) και μια 2mp macro lens. Από την μεριά του το Honor 20 Pro, διαθέτει παρόμοιο σύστημα με το Honor 20, με τη μόνη διαφορά ότι διαθέτει 8mp telephoto κάμερα αντί τις 2mp depth κάμερας.

Σύμφωνα με την Honor ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, είναι η φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό. Και η ποιότητα της φωτογραφίας που βγάζουν τα smartphones εξαρτάται από το μέγεθος της κάμερας, του aperture και του image stabilisation. Στην καρδιά της κύριας κάμερας των 48MP είναι ο Sony IMX586 στα 1/2 inch σημαντικά μεγαλύτερος από εκείνον που χρησιμοποιείται στο iPhone XS και Samsung Galaxy S10 Plus. Και για πρώτη φορά, η Honor χρησιμοποιεί  ultra wide F/1.4 aperture, που βοηθάει στη λήψη περισσότερου φωτός και ως εκ τούτου, διευκολύνει τη δημιουργία εξαιρετικών φωτογραφιών. Επομένως συνοπτικά, το Honor 20 Pro, με το διάφραγμα f/1.4, μαζί με τον μεγαλύτερο αισθητήρα Sony IMX 586, το optical image stabilisation και το  laser autofocus, έχει σκοπό να αποτελέσει το κορυφαίο εργαλείο στο χέρι σου, για τις νυχτερινές εξορμήσεις σου για φωτογραφία και όχι μόνο.

Το εξαιρετικό hardware όμως, είναι μόνο μια πλευρά του νομίσματος. Το software είναι εκείνο που θα απογειώσει τις δυνατότητες του υλικού. Τα Honor 20 και Honor 20 Pro διαθέτουν το Super Night Mode, το οποίο λαμβάνει πολλαπλά exposures και τα συνδυάζει σε μια φωτογραφία. Το mode είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλεις να προβείς στη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών τη νύχτα, ενώ η υποστήριξη του RAW format, δίνει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο πάνω στις φωτογραφίες τους. Μαζί με το Kirin 980 AI chipset, η σειρά Honor 20 υποστηρίζει AI clarity mode. Συμπερασματικά, είναι το καλύτερο 48MP smartphone που έχει παρουσιάσει η Honor. Το Honor 20 Pro επίσης υποστηρίζει 3x optical zoom και ως 30x digital zoom. Δεν απουσιάζει μάλιστα και το νέο handheld moon shot mode για να βγάλεις εξαιρετικές φωτογραφίες του Φεγγαριού.

To Honor 20 Pro έρχεται με 8GB RAM και 256GB storage, ενώ η μπαταρία στο Honor 20 Pro είναι των 4.000 mAh και στο Honor 20 αγγίζει τα 3750 mAh. Μάλιστα, η εταιρεία έχει συμπεριλάβει 22.5W τεχνολογία γρήγορης φόρτισης που φορτίζει το smarpthone σου στο 55% σε μόλις 30 λεπτά, ενώ οι συσκευές έρχονται και με το GPU Turbo 3.0. Επιπλέον, η Honor ενδιαφέρεται και για την ακουστική μας εμπειρία, προσφέροντας για πρώτη φορά virtual 9.1 surround sound, ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους παίζουν παιχνίδια όπως το fortnite και το pubg.

«Στην HONOR, ακολουθούμε τη φιλοσοφία του να γινόμαστε πάντα καλύτεροι σε ό,τι κάνουμε», δηλώνει ο George Zhao, πρόεδρος της HONOR. Η N-Series της HONOR, καλωσορίζει το νεότερο μέλος της οικογένειας, τη σειρά HONOR 20, και σας προσκαλεί να «Απαθανατίσετε το θαύμα» με μια επαγγελματική κάμερα και τον αξιοθαύμαστο Dynamic Holographic σχεδιασμό. Αυτός ο σχεδιασμός που μας εδραιώνει στις πρώτες θέσεις στην κατασκευή smartphone, βασίζεται αμιγώς στην ιδέα μας για ένα συνδυαστικό παιχνίδι με το φως και τη συσκευή. Σας καλωσορίζουμε όλους στον κόσμο των HONOR 20 και σας καλούμε να τα γνωρίσετε καλύτερα στο www.hihonor.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.