Η Samsung βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartphones, αφού έχασε τη θέση της από την Apple το τρίμηνο του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τα φρέσκα στοιχεία της IDC για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Apple σημείωσε πτώση 10% στις αποστολές λόγω της αναθέρμανσης του ανταγωνισμού στο χώρο του Android. Η εταιρεία με έδρα το Cupertino απέστειλε 50.1 εκατομμύρια iPhones, από τα 55.4 εκατομμύρια μονάδες που είχε στείλει την ίδια περίοδο πέρυσι.

Από την άλλη, η Samsung ήρθε πρώτη το περασμένο τρίμηνο με μερίδιο αγοράς 20.8%, ακολουθούμενη στενά από την Apple με μερίδιο 17.3%. Η κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων Xiaomi κατέλαβε την τρίτη θέση με μερίδιο 14.1%, ενώ η Transsion (TECNO, itel, Infinix) ήρθε τέταρτη και η OPPO πέμπτη. Συνολικά, η παγκόσμια αγορά smartphone σημειώνει θετικά κέρδη μετά από μερικά ταραχώδη χρόνια. Οι αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 7.8% σε ετήσια βάση σε 289.4 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Apple Samsung Xiaomi Oppo Global Shipments IDC

Η IDC προβλέπει ότι, ενώ η Samsung και η Apple θα διατηρήσουν τα ερείσματά τους στην αγορά, η αυξανόμενη παρουσία των κινεζικών κατασκευαστών τηλεφώνων θα ωθήσει πιθανότατα το δίδυμο να επεκταθεί και να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό του.

“Υπάρχει μια μετατόπιση της δύναμης μεταξύ των 5 κορυφαίων εταιρειών, η οποία πιθανότατα θα συνεχιστεί καθώς οι παίκτες της αγοράς προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους μετά την ανάκαμψη. Η Xiaomi επανέρχεται δυναμικά από τις μεγάλες πτώσεις που γνώρισε τα τελευταία δύο χρόνια και η Transsion γίνεται μια σταθερή παρουσία στο Top 5 με επιθετική ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές. Αντίθετα, ενώ και οι δύο παίκτες του Top 2 σημείωσαν αρνητική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο, φαίνεται ότι η Samsung βρίσκεται συνολικά σε ισχυρότερη θέση απ’ ό,τι ήταν τα τελευταία τρίμηνα”, δήλωσε η Nabila Popal, διευθύντρια ερευνών της ομάδας Worldwide Tracker της IDC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.