Λύκος που χρονολογείται πριν από περίπου 44.000 χρόνια ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες σε άριστη κατάσταση. Οι επιστήμονες θέλουν να ανοίξουν το στομάχι του για να αποκαλύψουν ενδεχομένως προϊστορικούς ιούς.

 

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι κάτοχοι τα εγκαταλείπουν, στροφή στο αέριο!

Το νεκρό ζώο βρέθηκε στις πολύ βόρειες περιοχές της Ρωσίας, καλυμμένο από μόνιμο πάγο, στις κορυφές του ποταμού Tirekhtyakh στην περιοχή Abyysky τη Ρωσίας, ένα μέρος που παραμένει κρύο και παγωμένο σχεδόν πάντοτε.

Μέσα σε ένα εντελώς αποστειρωμένο δωμάτιο, οι επιστήμονες άνοιξαν το κουφάρι του λύκου και πήραν δείγματα από τα εσωτερικά του όργανα, καθώς και από τον γαστρεντερικό σωλήνα.

Θα πάρουν δείγματα από τα δόντια για να καθορίσουν την ηλικία του, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι η μελέτη του θα βοηθήσει στη κατανόηση των βακτηρίων από εκατοντάδες χρόνια πριν και τι ακριβώς τον σκότωσε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.