Μελετώντας σκουλήκια, οι ειδικοί ανακάλυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της ανθρώπινης διαδικασίας γήρανσης. Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι το προσδόκιμο ηλικίας διαφέρει σημαντικά μεταξύ ανδρών και γυναικών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων οι γυναίκες είναι πιθανό να ζήσουν μέχρι τα 80.2 έτη, ενώ το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες είναι 74.8 έτη.

Πάροχος δείχνει πως να επιτύχεις καλύτερο Wi-Fi εντελώς δωρεάν

Ωστόσο επιστήμονες από τη Βουδαπέστη ισχυρίζονται ότι έχουν βρει τρόπο να βάλουν τέλος στη διαδικασία γήρανσης. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν συγκεκριμένα στοιχεία στο DNA μας, τα οποία είναι ικανά να αποσταθεροποιήσουν τους γενετικούς κώδικες που συμβάλλουν στη γήρανση.

Μέσα από μια σειρά πειραμάτων σε σκουλήκια, η ομάδα εξέτασε συγκεκριμένα τμήματα του DNA που είναι γνωστά ως transposable elements (TEs). Είναι γνωστά ως γονίδια που πηδάνε, δηλαδή μπορούν να μετακινούνται στον γενετικό μας κώδικα.

Η υπερβολική όμως αυτή μετακίνηση έχει ως αποτέλεσμα ο γενετικός μας κώδικας να γίνει ασταθής και να διαταραχθεί η λειτουργία των κυττάρων οδηγώντας έτσι στη γήρανση.

Οι ερευνητές  ανακάλυψαν ότι πετυχαίνοντας να επιβραδύνουν τη δραστηριότητα των ΤΕ, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα σκουλήκια γερνούσαν πιο αργά, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του σκουληκιού ως και κατά 30%. Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύονται στο Nature Communications, δείχνουν ότι ο έλεγχος ορισμένων ΤΕ μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των γονιδίων στο DNA και να επιβραδύνει τη γήρανση.

Η αναλυτική έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.