Μετά από την κίνηση της Amazon τον Απρίλη να μηνύσει πολλαπλούς χρήστες της, που πωλούσαν μέσω αυτής προϊόντα με αγορασμένες κριτικές, η εταιρεία προβαίνει σε περαιτέρω μηνύσεις, αυτή τη φορά προς περισσότερους από 1.000 online sellers της!

Οι συγκεκριμένοι χρήστες πωλούσαν στην πλατφόρμα της Amazon προϊόντα για τα οποία τις κριτικές είχαν παρέχει ιστοσελίδες που πωλούν ψεύτικα ratings και reviews, ακόμα και σε τιμή μικρότερη από αυτή των 5 δολαρίων! Μια από τις εν λόγω ιστοσελίδες μάλιστα, η Fiverr.com δίνει και τη δυνατότητα να γράψει ο εν λόγω ‘πωλητής’ την κριτική για το προϊόν του!!!

amazon

Η Amazon ανακοίνωσε πως προβαίνει, λοιπόν, σε μηνύσεις ‘προς αγνώστους’ (αφού δεν γνωρίζει τα στοιχεία όλων των χρηστών που χρησιμοποιούσαν τέτοιες πρακτικές) και θα συνεχίσει με μηνύσεις προς φυσικά πρόσωπα, για όσους χρήστες έχει στοιχεία. Επίσης δήλωσε πως από εδώ και πέρα οι κριτικές στα προϊόντα θα ελέγχονται πολύ πιο αυστηρά, με ειδικούς αλγόριθμους, αφού η εταιρεία νοιώθει πως με τέτοιους τρόπους πλήττεται η αξιοπιστία της, κάτι που προφανώς δεν θα συνεχίσει να ανέχεται!

Σίγουρα από εδώ και πέρα θα νοιώθουμε και εμείς περισσότερη ασφάλεια, αφού γνωρίζουμε πως η Amazon ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ξεκίνησε το σύστημα των κριτικών χρηστών και σίγουρα θέλει να διατηρήσει ανέπαφη την αξία αυτού του συστήματος…

Γνωρίζουμε, φυσικά, πόσα λεφτά παίζονται σε τέτοιες αγορές, αλλά η Amazon θα μας βοηθήσει ξανά, έστω και με την αυστηρότητα της, να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας προς τις κριτικές – και σε μεγαλύτερη κλίμακα – προς τους συνανθρώπους μας!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ