Λίγο πολύ όλοι χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της Google, από το Gmail μέχρι το YouTube. Σύντομα θα δείτε την σελίδα που κάνουμε είσοδο στις υπηρεσίες της Google να αλλάζει τον σχεδιασμό της σελίδας εισόδου. Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα πως αναβαθμίζει την εμφάνιση της σελίδας, με ένα πιο καθαρό και πιο άμεσο τρόπο.

Αισθητικά η Google ακολουθεί το Material Design που έχει στις εφαρμογές της και σε όλα της τα προϊόντα. Η νέα σελίδα εισόδου θα είναι πλήρως αλλαγμένη, αλλά συγχρόνων γνώριμη.

Η νέα εμφάνιση θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Material Design, όπως οι στρογγυλεμένες γωνίες και τα απαλά χρώματα. Πλέον το πλήκτρο “επόμενο” θα έχει σχήμα χαπιού και τοποθετεί το πεδίο “Email ή τηλέφωνο” στα δεξιά του λογότυπου της Google και της κεφαλίδας “Σύνδεση”.

Η βασική αλλαγή είναι καθαρά αισθητική, σαν να φρεσκάρουμε την βαφή ενός κτηρίου. Ανάλογα με την οθόνη που χρησιμοποιούμε, θα δούμε μια βελτιστοποιημένη διάταξη και πιο καθαρό UI. Ο τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε όμως παραμένει ίδιος και στις υπηρεσίες θα κάνουμε είσοδο με τους ίδιους κωδικούς και emails, όπως μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια μικρή αλλαγή, που θα κάνει την διαδικασία σύνθεσης πιο φιλική στον χρήστη και πιο όμορφη.

Το Gboard μπορεί πλέον να κάνει αντιγραφή κειμένου από τον πραγματικό κόσμο!

Η κυκλοφορία του νέου σχεδιασμού έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται σταδιακά για όλους τους λογαριασμούς Google και Workspace. Θα ισχύει για όλες τις συσκευές, από κινητά μέχρι τηλεοράσεις. Η διάθεση θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Μαρτίου, οπότε μέχρι τότε θα έχει έρθει και σε εσάς. Οι χρήστες δεν θα χειαστεί να κάνουν τίποτα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.