Ένας γλυκύτατος 5χρονος πιτσιρικάς, γεννήθηκε χωρίς αριστερό χέρι και είναι ο νεότερος στον κόσμο που λαμβάνει βιονικό χέρι υπερήρωα. Η ζωή του μικρού Jordan αλλάζει χάρι στο βιονικό χέρι με εμφάνιση Ironman και σίγουρα του έφτιαξε την διάθεση και την αυτοπεποίθηση. Το χέρι είναι τυπωμένο με 3D Printer, από την Open Bionics.

«Ως μαμά, θέλεις απλώς το παιδί σου να είναι ευτυχισμένο και είναι γενικά χαρούμενο και εύθυμο, αλλά μετά την απόκτηση του Hero Arm ήταν στην κορυφή του κόσμου και έλαμπε», είπε η κ. Marotta.

Η εταιρία εφοδιάζει ανθρώπους που έχουν ακρωτηριαστεί σε Ουκρανία, Γερμανία και Αυστραλία.

Η συνιδρυτής της Open Bionics, Samantha Payne, δήλωσε: «Είμαστε τόσο χαρούμενοι για τον Jordan και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα βάλει το νέο του χέρι Iron Man να δουλέψει»

Η μητέρα παρακολουθούσε καιρό την εταιρία στο Facebook και όταν άνοιξαν κλινική στην Νέα Υόρκη πήρε τον μικρό Jordan και έτρεξαν να την βρουν.

βιονικό χέρι

«Αρχικά μας είπαν ότι ήταν πολύ μικρός, αλλά πείσαμε την Open Bionics να μας δει και ευτυχώς το πήρε αμέσως», είπε».

«Ήταν μια στιγμιαία τόνωση της αυτοπεποίθησης. το Hero Arm τον κάνει πραγματικά να νιώθει υπερήρωας και έχει εμμονή με τους υπερήρωες».

«Στη συνέχεια ήθελε να επιστρέψει βιαστικά στο σχολείο του για να το δείξει στους δασκάλους και τους φίλους του».

«Δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος ή πιο ενθουσιασμένος και είναι το ίδιο και σήμερα».

Ο Jordan χρησιμοποιούσε ένα άλλο προσθετικό μέλος μέχρι σήμερα, όμως δεν ήταν λειτουργικό όσο θα έπρεπε. Από την ώρα που έβαλε στο προσθετικό μέλος της Hero Arm όμως, κατάφερε να πιάσει αμέσως τις λαβές του πατινιού του και να πάει μια βόλτα.

«Είναι τόσο ενθουσιασμένος που το χρησιμοποιεί και που μπορεί να ελέγξει τα δάχτυλα και να πιάσει δύο αντικείμενα τώρα», είπε η μητέρα του.

Κρυογονική: Πάγωσε ο πρώτος άνθρωπος με την ελπίδα να επανέλθει στη ζωή στο μέλλον

Το βιονικό χέρι ανιχνεύει τις μυϊκές συσπάσεις και τις μετατρέπει σε βιονικές κινήσεις του χεριού. Τα περισσότερα παιδιά με Hero Arms είναι επτά ετών και άνω, αλλά τα αφεντικά του Open Bionics είπαν ότι το μέγεθος του Jordan για την ηλικία του και το υψηλό IQ του – σήμαινε ότι ήταν εύκολο να του μάθουν πώς να χρησιμοποιεί το Hero Arms, ώστε να το αποκτήσει νωρίτερα.

Η Open Bionics περιγράφει τον εαυτό της ως τη μόνη εταιρεία στον κόσμο που κατασκευάζει πολυαρθρικά χέρια μικρά και αρκετά ελαφριά για παιδιά ηλικίας όπως η Jordan. Μάλιστα η εταιρία έχει συνεργασία με την The Walt Disney Company, ώστε να παρέχει βιονικά χέρια από όλα τα σύμπαντα της Disney, της Marvel και του Star Wars.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.