Η Southern Cryonics, πάγωσε με κρυογονική τον πρώτο της πελάτη με την ελπίδα να μπορέσει στο μέλλον να τον επαναφέρει στην ζωή. Ο Philip Rhoades της εταιρίας ανακοπίνωσε πως κατάφεραν να παγώνουν κρυογονικά έναν άντρα από το Σύδνεϋ.

Ο άνθρωπος που πάγωσε πέθανε στα 80 του και είχε ήδη συνάψει συμφωνία με την εταιρία κρυογονικής. «[Ήταν] πολύ αγχωτικό», είπε ο Rhoades στο ABC News.

«Αυτό ήταν που με κρατούσε ξύπνιο για μια εβδομάδα γιατί υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω για διαφορετικές ημέρες και υπήρχαν αρκετές καταστάσεις που μπορεί να πήγαιναν στραβά αν δεν είχαμε προετοιμαστεί σωστά».

«Υπήρχαν μερικά άλλα άτομα που ήταν υπάρχοντα μέλη που πιστεύαμε ότι θα μπορούσαν να είναι πιθανοί υποψήφιοι για να είναι οι πρώτοι, αλλά, όπως αποδείχθηκε, ήταν κάποιος που δεν ήταν ήδη μέλος».

«Η οικογένειά του χτύπησε απροσδόκητα (την πόρτα της εταιρίας) και είχαμε περίπου μια εβδομάδα για να προετοιμαστούμε και να οργανωθούμε».

Κρυογονική
Ένα κουτί ψύξης ελεγχόμενο από υπολογιστή στο Holbrook μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος στους μείον 196 βαθμούς Κελσίου. (Πηγή: Southern Cryonics)

Ο άνδρας πέθανε στο νοσοκομείο του Σύδνεϋ στις 12 Μαΐου και οι διαδικασίες κατάψυξης ξεκίνησαν αμέσως. Το κόστος για κάτι τέτοιο είναι περίπου €104.000. Το σώμα μεταφέρθηκε αμέσως στα ψυγεία του νοσοκομείου και το γέμισαν με πάγο. Οι ειδικοί άντλησαν ένα υγρό από το σώμα του για να διατηρήσουν τα κύτταρα.

Το σώμα στην συνέχεια συσκευάστηκε σε ξηρό πάγο, ρίχνοντας την θερμοκρασία τους -78 βαθμούς Κελσίου. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Southern Cryonics στο Holbrook, όπου έριξαν την θερμοκρασία στους -200 βαθμούς Κελσίου, πριν τοποθετηθεί σε ειδική δεξαμενή αποθήκευσης κενού.

Η διαδικασία κράτησε 10 ώρες και εξασφαλίζει την πιθανότητα επαναδοράς του ατόμου στην ζωή, σύμφωνα με το ABC News.

Θα μπορέσουν όμως να επαναφέρουν στην ζωή κάποιον που έχει ήδη πεθάνει, με την βοήθεια της κρυογονικής;

Σε ένα βίντεο στον ιστότοπο Southern Cryonics , εξηγούν : «Σε 50 έως 100 χρόνια πιστεύουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ανεβάσουμε το μυαλό σε έναν εικονικό κόσμο.

«Οι σύγχρονες εξελίξεις που συμβαίνουν τώρα… θα αρχίσουν να καρποφορούν.

«Σε 250 χρόνια, είναι πιθανό ότι η ιατρική τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη για να μετατοπίσει το μυαλό σας σε ένα υγιές νέο σώμα στον πραγματικό κόσμο, εάν το επιθυμείτε.

«Θα έχετε όλη τη γνώση του παρελθόντος συν όλη τη γνώση του εικονικού κόσμου».

Δεν ξέρω για εσάς, όμως δε θα ήθελα να ξυπνήσω 250 χρόνια μετά ξέροντας πως όσους αγαπώ θα έχουν πεθάνει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε 250 χρόνια πιο πιθανό είναι να έχουν πέσει μερικές ατομικές και να είμαστε στο μεσαίωνα παρά να ξυπνήσουν τον παππού… Χαχαχαχα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.