Το Galaxy Z Flip 5 ήταν το πρώτο clamshell foldable smartphone τηε εταιρείας με μεγάλη εξωτερική οθόνη. Αυτή η οθόνη δίνει μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη χρήση του τηλεφώνου όταν είναι κλειστό. Το Samsung Galaxy Z Flip 6 αναμένεται να διατηρήσει τη μεγάλη εξωτερική οθόνη, αλλά αποδεικνύεται ότι μπορεί να δούμε μια βασική υποβάθμιση.

Ο leaker Evan Blass δημοσίευσε όλο το προωθητικό υλικό που θα έχουν οι σελίδες των foldable και μέσα υπήρχε το φύλλο προδιαγραφών. Μία γρήγορη ματιά έδειξε ότι δεν ανέφερε κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα, όμως, διαβάσαμε αναλυτικά τις προδιαγραφές και διαπιστώσαμε ότι αν και ακριβότερο το Z Flip 6 θα έχει κατώτερη εξωτερική οθόνη.

Έτσι θα προσπαθήσει η Samsung να πουλήσει τα Galaxy Z Fold 6 και Flip 6, όλες οι βελτιώσεις και όχι μόνο

Το panel της εξωτερικής οθόνης του Samsung Galaxy Z Flip 6 είναι IPS. Μια οθόνη IPS LCD θα αποτελούσε υποβάθμιση σε σχέση με την εξωτερική οθόνη του Galaxy Z Flip 5, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία Super AMOLED, όπως τα περισσότερα τηλέφωνα μεσαίας και high-end κατηγορίας της αγοράς.

Οι οθόνες OLED είναι πιο αποδοτικές στην κατανάλωση ενέργειας όταν εμφανίζουν μαύρα χρώματα, καθώς τα pixel απενεργοποιούνται για την εμφάνιση μαύρων χρωμάτων. Υποθέτουμε ότι το IPS panel θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας στο Z Flip 6 με ενεργή την always-on display.

Η δυνατότητα απενεργοποίησης μεμονωμένων εικονοστοιχείων κατά την εμφάνιση μαύρων αποχρώσεων έχει επίσης ως αποτέλεσμα πιο σκούρα μαύρα χρώματα σε σύγκριση με τις οθόνες LCD IPS. Άρα, το Samsung Galaxy Z Flip 6 θα έχει κατώτερο μαύρο στην εξωτερική οθόνη από τον προκάτοχο του.

Στα θετικά, οι οθόνες LCD δεν είναι επιρρεπείς στο burn-in, σε σύγκριση με τις οθόνες OLED. Έτσι, μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή την απόφαση από άποψη ανθεκτικότητας, αν και το burn-in στις OLED δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο ήταν παλαιότερα.

Τέλος, οι οθόνες LCD είναι φθηνότερες από τις οθόνες OLED. Αυτό υποδηλώνει ότι η Samsung μπορεί επίσης να έλαβε αυτή την απόφαση για να διατηρήσει ή να μειώσει το κόστος των εξαρτημάτων. Παρά βέβαια το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το Samsung Galaxy Z Flip 6 θα είναι αισθητά ακριβότερο από τον προκάτοχο του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.