Η αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός, θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ, επεκτείνει την παρουσία της στον χώρο των ηλεκτρικών οικιακών μικροσυσκευών, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μια χρονιά όπου ο τζίρος των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών αναπτύχθηκε ανοδικά, ενισχύοντας την αγορά με εκτίμηση πως το 2023 θα σημειώσει ρεκόρ 15ετίας.

Η νέα προϊοντική κατηγορία που προστίθεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα Germanos.gr περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών οικιακών μικροσυσκευών, από καφετιέρες, τοστιέρες, μίξερ και πολυκόφτες έως έξυπνες ζυγαριές, πιστολάκια για τα μαλλιά, ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και αποτριχωτικές ή ξυριστικές μηχανές. Η αλυσίδα επεκτείνει τη γκάμα της προσφέροντας επίσης ηλεκτρικές σκούπες – ρομπότ και μη, συστήματα σιδερώματος, αλλά και αφυγραντήρες, αερόθερμα και θερμοπομπούς.

Λόγω της έκτασης των καταστημάτων του δικτύου Γερμανός, η διαθεσιμότητα των προϊόντων αναμένεται να είναι περιορισμένη σε ορισμένα φυσικά σημεία. Ωστόσο, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει από το 2022 την ανανέωση του δικτύου των καταστημάτων της. Το πρώτο στάδιο περιλάμβανε την έναρξη λειτουργίας έξι concept stores σε διάφορες πόλεις.

Το 2023, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Γερμανός είχε επισημάνει τους επόμενους στόχους του. Αυτοί περιλαμβάνουν τη σύγκλιση του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου μέσω μιας omnichannel εμπειρίας, την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων με νέα experiential stores και την είσοδο σε νέες προϊοντικές κατηγορίες.

Οι οικονομικοί δείκτες του 2022 ανέδειξαν ότι ο κύκλος εργασιών της Γερμανός ανήλθε σε 388.324 ευρώ, σημειώνοντας οριακή αύξηση 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά παραμένοντας σε θετικό έδαφος. Επιπλέον, η εταιρεία ανανέωσε το δίκτυο των καταστημάτων της και προχώρησε σε πιο εμπεριστατωμένες αλλαγές, προσαρμόζοντας την προσφορά της στις εξελίξεις της αγοράς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.