Έχει αναφερθεί ένα θέμα επιδόσεων στον Firefox και άλλους browser που δεν βασίζονται στο Chromium. Συγκεκριμένα, υπήρξαν αναφορές για καθυστέρηση στη φόρτωση των βίντεο του YouTube σε διάφορους browser, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και στον Chrome. Προφανώς, η Google δεν θα το άφηνε έτσι αυτό, και η εταιρεία φαίνεται να κατηγορεί του ad blockers.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κολοσσού της αναζήτησης, για να υποστηρίξουν ένα ποικιλόμορφο οικοσύστημα δημιουργών σε παγκόσμιο επίπεδο και να επιτρέψουν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο στο YouTube, ξεκινήσαν μια προσπάθεια να παροτρύνουν τους χρήστες των ad blockers να επιτρέψουν τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα, ή να δοκιμάσουν το Premium για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις.

Ο εκπρόσωπος συνεχίζει λέγοντας ότι οι χρήστες που έχουν εγκατεστημένους ad blockers ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα και να μην βιώνουν τη βέλτιστη προβολή, ανεξάρτητα από τον browser που χρησιμοποιούν. Με λίγα λόγια, η Google παραδέχεται ότι η καθυστέρηση στην έναρξη των βίντεο είναι μία σκόπιμη αλλαγή που επηρεάζει αποκλειστικά όσους μπλοκάρουν της διαφημίσεις στο YouTube.

Μαζικές απεγκαταστάσεις ad blocker προκάλεσε η νέα τακτική του YouTube

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.