Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των social media, το Instagram συνεχίζει να εκπλήσσει τους χρήστες με ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Στα τελευταία νέα έχουμε την πιθανή ενσωμάτωση ενός AI chatbot. Ο reverse engineer Alessandro Paluzzi αποκάλυψε ότι το Instagram εργάζεται σε έναν AI βοηθό ικανό να απαντά σε ερωτήσεις και να παρέχει συμβουλές. Αν αυτές οι πληροφορίες επαληθευτούν, αυτό θα μπορούσε να κάνει το Instagram μία από τις πρώτες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με το Snapchat, που διαθέτουν AI chatbot.

Το AI chatbot έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες που δυσκολεύονται με τη σύνταξη μηνυμάτων. Έχει την ικανότητά να προσφέρει καθοδήγηση και υποστήριξη για τη δημιουργία μιας τέλειας απάντησης. Επιπλέον, αν κάποιος αναζητά συμβουλές σχετικά με τη μόδα, τα ταξίδια, ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, το chatbot πιθανότατα θα αποτελέσει πολύτιμο βοηθό που θα παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αυτό που κάνει το AI chatbot του Instagram να διαφέρει από ό,τι έχουμε δει είναι ότι θα έχει 30 διαφορετικές προσωπικότητες, η καθεμία με το δικό της μοναδικό στιλ και τόνο. Έτσι, οι χρήστες θα επιλέγουν την προσωπικότητα που ταιριάζει στις ανάγκες τους, είτε προτιμούν έναν πνευματώδη και χιουμοριστικό βοηθό, είτε μια ήρεμη και ενήμερη προσωπικότητα.

Το Instagram φαίνεται να εξετάζει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του AI chatbot στις τρέχουσες συνομιλίες. Με μια απλή αναφορά με τη χρήση @, οι χρήστες θα μπορούν να φέρνουν το AI chatbot στις συνομιλίες που έχουν ενεργές. Αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να διευκολύνει τις ομαλότερες και πιο ελκυστικές αλληλεπιδράσεις, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία του χρήστη.

Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία αυτής της λειτουργίας παραμένει αβέβαιο, προηγούμενες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Meta, Mark Zuckerberg, δείχνουν ότι η εταιρεία διερευνά ενεργά τα AI personas για το Instagram, το Messenger, και το WhatsApp.

Ο Paluzzi, ο οποίος έχει ένα σταθερά έγκυρο ιστορικό στην αποκάλυψη επερχόμενων χαρακτηριστικών, προσθέτει επίσης αξιοπιστία σε αυτούς τους ισχυρισμούς. Για παράδειγμα, στο παρελθόν, εντόπισε με ακρίβεια στοιχεία για το επί πληρωμή σύστημα επαλήθευσης του Instagram εβδομάδες πριν ανακοινωθεί επίσημα από τη Meta.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.